reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Kurcia albo zrob te allo mlry. Mi na wydruku z wizyty pisze ze badanie wykonano 3 m-ce po ostatnim transferze i jest wiarygodne. Faktycznie to bylo po transferze tyle ale tez 6 m-cy po ciazy biochemicznej i już nie wiem czy on do tego nawiazywal, chyba tak ale już zgupialam. A tu masz zrzut moich badan immunodenotypu i tej cytotoksycznosci. Tak.gdzie jest tabelka i 2 próby to ta cytotoksucznisc
Dzieki wielkie :*
Moze uda mi sie wbic do Sydora wczesniej i po prostu zapytac co mam zrobic i kiedy zeby nie latac 5 razy na badania. Bo jak dzwonilam do rejestracji do Krakowa to babeczka mowi ze zwolnil sie termin na 6.03. A ja glupia nie wzielam bo myslalam ze moze lepiej przyjsc z badaniami... a tu lepiej by bylo go zapytac co i jak. W poniedzialek zadzwonie. Moze jeszcze bedzie wolny termin...
Po encortonie musisz odczekac 2 tygodnie albo miesiac
Ojjj. Dzieki za info. No to sie wszystko przedluza. A dzien cyklu do tych badan nie jest wazny?

@dżoasia
Link do: In vitro z PGD i inne: In Vitro z metodą PGD - cz.20 - wlew z osocza

tam na dole jest link do dwoch artykulow. Ten drugi ciekawy. Niby z 20 pacjentek u ktorych transfery byly bez powodzenia, to po podaniu domacicznym osocza 18 zaszlo w ciaze (1 poronila, 1 miala "molar pregnancy") wiec koniec koncow 16 mialo udane ciaze.

Najpierw zwieksz sobie do 50 raz w tygodniu przez 2 tygodnie pozniej dodaj 2 dzien zwiekszac dawke nalezy stopniowo. Po tych 2 tygodniach mozesz powtorzyc tsh bedzie juz troche widac czy cos sie zmienia.
I napewno nie bierz 75 bo to stanowczo za duze zwiekszenie z dawki 32.5 i mozesz pojsc w nadczynnosc
kurka, nie bede dzielić 1 tabl na 4-5 kawałkow :D łykam teraz po 37,5 więc raz w tyg jak zamienię te 37,5 na 75 to chyba żadna nadczynność mi nie grozi :p btw jak juz sobie zwiększę tą dawkę na 75 np w niedzielę, to badanie zrobić lepiej w sr czy np w pt?

Kochane mam propozycje skoro dobrze sie zmobilizowalysmy przy zbiorce dla Damiego.
A niestety wiekszosc z nas choc by chciala to nie bedzie mogla pojechac na pogrzeb zeby go porzegnac. Moze zrzucimy sie na nasz grupowy wieniec dla naszego kochanego rodzynka. Zamowimy wieniec w kwiaciarni jesli bedzie mozna to zrobimy przdlew do kwiaciarni jesli nie do pieniazki przelejemy dla Asi
Co wy na to ?

Kochane mam propozycje skoro dobrze sie zmobilizowalysmy przy zbiorce dla Damiego.
A niestety wiekszosc z nas choc by chciala to nie bedzie mogla pojechac na pogrzeb zeby go porzegnac. Moze zrzucimy sie na nasz grupowy wieniec dla naszego kochanego rodzynka. Zamowimy wieniec w kwiaciarni jesli bedzie mozna to zrobimy przdlew do kwiaciarni jesli nie do pieniazki przelejemy dla Asi
Co wy na to ?
jestem za :)

To nie jest to samo. A ja chyba LCT nie robilam z tym.ze mi doc Pasnik nie zlecal juz zadnych badan bo przyszlam z cala teczka badan od dwoch poprzednich immunologow. Jak chcesz to Ci potem wysle jak wyglada ta ocena aktywnosci cytotoksycznej komorek NK z tym ze jesli Ci tego nie zlecil to nie wiem czy to ma sens
Mi Pasnik kazal zrobic 22 dc

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie tez tak mysle ale szczerze jyz zgupialam

Mi w pierwszym badaniu wyszło 0%. Sydor dał wskazanie do szczepienia, ale jak powiedziałam że w ciąży nie byłam, to przyznał rację, że faktycznie w takiej sytuacji może być 0 i to wcale nie jest źle. Drugie badanie parę dni po poronieniu 27%. I tu Paśnik powiedział że to też nie musi być wiarygodne, bo jak beta spada to allo mlr też już mogły spaść. Nawet nie wiem czy Paśnik w ogóle zleca to badanie, czy dla niego nie są ważniejsze KIRy.

Moze uda mi sie wbic do Sydora wczesniej i po prostu zapytac co mam zrobic i kiedy zeby nie latac 5 razy na badania. Bo jak dzwonilam do rejestracji do Krakowa to babeczka mowi ze zwolnil sie termin na 6.03. A ja glupia nie wzielam bo myslalam ze moze lepiej przyjsc z badaniami... a tu lepiej by bylo go zapytac co i jak. W poniedzialek zadzwonie. Moze jeszcze bedzie wolny termin...

Ojjj. Dzieki za info. No to sie wszystko przedluza. A dzien cyklu do tych badan nie jest wazny?

@dżoasia

tam na dole jest link do dwoch artykulow. Ten drugi ciekawy. Niby z 20 pacjentek u ktorych transfery byly bez powodzenia, to po podaniu domacicznym osocza 18 zaszlo w ciaze (1 poronila, 1 miala "molar pregnancy") wiec koniec koncow 16 mialo udane ciaze.
osz kurka... po takim tygodniowym maratonie w pracy o tej porze (przy lampce resweratrolu) artykuły medyczne po ang :p żeby się zaraz nie okazało, że wg tych artykułów po dziecko będę musiała na księżyc lecieć :D

@dżoasia

Dzien cyklu nie jest wazny ale musisz miec odstep od encortonu od antybiotyku i byc w pelni zdrowa

reklama
kurka, nie bede dzielić 1 tabl na 4-5 kawałkow :D łykam teraz po 37,5 więc raz w tyg jak zamienię te 37,5 na 75 to chyba żadna nadczynność mi nie grozi :p btw jak juz sobie zwiększę tą dawkę na 75 np w niedzielę, to badanie zrobić lepiej w sr czy np w pt?
Ja bym tak nie robiła. Albo do 50 codziennie jak pisze Gosia albo 37 i dwa razy w tygodniu podwójnie bo wiem ze tak stosują czesto. Jeden raz to może za bardzo niesystematycznie być, cholera wie.

Do góry