reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U Ciebie prawdopidobnie doszło do implantacji i beta była powyżej wartości które wykrywa test dlatego wychodziły pozytywy i naprawde ładne i widoczne, a ta beta 18 już była spadkową. Tak jak dziewczyny Ci tu mówią coś jest nie tak, że organizm odrzuca zarodki przy poprzednich transferach może też tak było ale z tego co pisałaś nie robiłas testów. Moim zdaniem nie możesz tak tego zostawić bo 6 transfer i żadnych badań to troche słabo. Dziewczyny tu już zaczynają drążyć temat po drugi, trzecim nie udanym. Bo nie ma czegoś takiego jak niepłodność idiopatyczna...zawsze coś jest na rzeczy.
Wiesz co ja teraz trochę miałam nadziei ,ze się uda!zaczelam drążyć temat w klinice w Polsce oczywiście przed tym transferem! Lekarz powiedział ze jest dobrze i nic więcej nie zaleca! Ale coś jest nie tak! Skoro była beta do czegoś doszło a dziś znika!! Przierwszy raz przez te 6 podejść miałam betę! Coś to oznacza

reklama
U Ciebie prawdopidobnie doszło do implantacji i beta była powyżej wartości które wykrywa test dlatego wychodziły pozytywy i naprawde ładne i widoczne, a ta beta 18 już była spadkową. Tak jak dziewczyny Ci tu mówią coś jest nie tak, że organizm odrzuca zarodki przy poprzednich transferach może też tak było ale z tego co pisałaś nie robiłas testów. Moim zdaniem nie możesz tak tego zostawić bo 6 transfer i żadnych badań to troche słabo. Dziewczyny tu już zaczynają drążyć temat po drugi, trzecim nie udanym. Bo nie ma czegoś takiego jak niepłodność idiopatyczna...zawsze coś jest na rzeczy.
Popieram 100%! Jesli dochodzi do implantacji a progresu brak i bhcg spada czyli coś stoi na drodze kropkowi w dalszym rozwoju. Wiec trzeba szukać przyczyny...

Wiesz co ja teraz trochę miałam nadziei ,ze się uda!zaczelam drążyć temat w klinice w Polsce oczywiście przed tym transferem! Lekarz powiedział ze jest dobrze i nic więcej nie zaleca! Ale coś jest nie tak! Skoro była beta do czegoś doszło a dziś znika!! Przierwszy raz przez te 6 podejść miałam betę! Coś to oznacza
W tamtych podejsciach też mogłaś mieć betę...ale może była na niższym poziomie i w dniu badania już spadła do 0.

Co Ci zbadano w klinice w Polsce? Też żebyś nie myślała, że jak teraz ruszyło to 7 raz się uda bo to błędne koło. Bo może się udać a nie musi. Nikt tu nie życzy Ci źle to jest tylko dla Twojego dobra. Lekarzowi trzeba ufać, ale też sprawdzać;)

Spokojnie. Też miałam w sobotę transfer i dzisiaj z ciekawości zrobiłam sikańca. Oczywiście biało aż raziło po oczach.
Beta 3, czyli coś się dzieje a przecież to był dopiero 3dpt.
Miałaś jakieś leki typu ovitrelle, które mogłyby zakłócić wynik? Jeśli nie, to czekaj spokojnie. :)
Mi jakoś dni lecą całkiem szybko, ale mam zapierdziel w pracy, popołudniami też, bo mam swoje nadprogramowe zadania. ;) Czytaj książki, oglądaj filmy, najważniejszy jest relaks. To że się spalisz z nerwów i niecierpliwości, nic Ci nie da.

Widzę, że koleżanka szaleje już test zrobiłaś? Ja od dnia transferu mam problem ze snem budzę się o 3 rano i po spaniu. Tragedia jestem już wykończona dzisiaj. Kupiłam kilka testów ale myślę, że pierwsze próby będą w weekend :) Jestem ciekawa jak tam moje dwie kropki czy pozostaną ze mną na kolejne 9 miesięcy :)

Co Ci zbadano w klinice w Polsce? Też żebyś nie myślała, że jak teraz ruszyło to 7 raz się uda bo to błędne koło. Nikt tu nie życzy Ci źle to jest tylko dla Twojego dobra. Lekarzowi trzeba ufać, ale też sprawdzać;)
On tylko w Polsce sprawdził mi moje badania! Bardziej to była konsultacja niż badania! Dla swojego lekarza ufam bo wiem ze dla moich koleżanek się udalo

reklama
On tylko w Polsce sprawdził mi moje badania! Bardziej to była konsultacja niż badania! Dla swojego lekarza ufam bo wiem ze dla moich koleżanek się udalo
każdy jest innym przypadkiem... Niestety ale są dziewczyny z mniejszymi i większymi problemami. Argument ze innym się udało to żaden argument jak dla mnie.

Do góry