reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zylwia odpoczywaj po punkcji i nie martw się swoje już zrobiłaś:) a na resztę nie masz wpływu. Osobiście mam złe doświadczenie z hodowlą do 5 doby ale to pewnie embriolog ma doświadczenie i widzi jakie są szanse. Asiu i Dami myślę o Was często i mam nadzieję,że chociaż te pieniądze będą w stanie Wam pomóc. Pozdrawiam Was i ściskam mocno.

reklama
W sierpniu miałam tsh 2 i zadzwoniłam do dr Taszyckiej powiedziała cyt." Z takim tsh się w ciąże nie zachodzi" no i zbiłam eutyrox.0,25 do 1, ale jak widać od tego w ciążę nie zaszłam:cool2:

Dziewczynki leżę w domu po punkcji .. brzuszek trochę boli na dole .. pobrali 6 :( eh.. o 14 dzwonil embriolog 3 zostały jutro będę wiedziała dalej co i jak... Boże . .. żeby było dobrze :(
Pani doktor jeszcze się waha czy podać 3 dniowe czy 5dniowe .. zależy jak będzie wyglądała sytuacja .. eh

Kochana, @Joko86 też miała o ile pamiętam trzydniowe i niedługo rodzi :)

Kochana, @Joko86 też miała o ile pamiętam trzydniowe i niedługo rodzi :)
Mam nadzieję że to będzie moja szczęśliwa klinika :) to że czujemy się tam z mężem bardzo dobrze to już połowa sukcesu:) Nasza Pani doktor powiedziała że będziemy w kontakcie i zdecydujemy czy piątek czy niedziela :)
Z niecierpliwością czekam do jutra na telefon od embriologa:( mam nadzieję że te moje kropeczki będą silne !! A Ty ilu dniowe miałaś podane ?
W Białymstoku żaden mrozaczek mi nie został.. mam nadzieję, że teraz będzie inaczej!
A Ty jak się czujesz ?:)

Mi lekarz kazał przyjść miesiac po transferze.

Sluchalabym zaleceń lekarza,ale ... Ja kiedyś dzięki temu że nie sluchalam wcześnie wykrylam ciążę pozamaciczna. Moim zdaniem jeśli masz niepokojące objawy można iść wcześniej, jeśli nic się nie dzieje (beta prawidłowa, brak plamienia, itp.) to zgodnie z zaleceniem lekarza.

Mam nadzieję że to będzie moja szczęśliwa klinika :) to że czujemy się tam z mężem bardzo dobrze to już połowa sukcesu:) Nasza Pani doktor powiedziała że będziemy w kontakcie i zdecydujemy czy piątek czy niedziela :)
Z niecierpliwością czekam do jutra na telefon od embriologa:( mam nadzieję że te moje kropeczki będą silne !! A Ty ilu dniowe miałaś podane ?
W Białymstoku żaden mrozaczek mi nie został.. mam nadzieję, że teraz będzie inaczej!
A Ty jak się czujesz ?:)

Ja miałam pieciodniowe (ale tym się nie sugeruj, bo u nas nie było problemu z dotrwaniem do 5 doby, zupełnie inne wskazanie do IVF mamy).
Ja czuję się dobrze, myślę, że aż "za dobrze", ale może jakieś objawy się pojawią :).

Dobrze będzie i u Was. Wiem, że czekanie na telefon trwa wieki ale spróbuj się przespać, odpocząć, obejrzeć jakiś film, żeby jak najmniej myśleć.

Ja miałam pieciodniowe (ale tym się nie sugeruj, bo u nas nie było problemu z dotrwaniem do 5 doby, zupełnie inne wskazanie do IVF mamy).
Ja czuję się dobrze, myślę, że aż "za dobrze", ale może jakieś objawy się pojawią :).

Dobrze będzie i u Was. Wiem, że czekanie na telefon trwa wieki ale spróbuj się przespać, odpocząć, obejrzeć jakiś film, żeby jak najmniej myśleć.
Wiem próbuje skupić się na obejrzeniu czegoś ale cały czas myślę żeby były silne i co jutro powie embriolog ale mam jakieś takie przeczucie że transfer będzie w środę .. tylko tak myślę czy 3dniowe też są dobre ?

No to aby się cieszyc że dobrze się czujesz :) 3mam kciuki za Was :*

Sluchalabym zaleceń lekarza,ale ... Ja kiedyś dzięki temu że nie sluchalam wcześnie wykrylam ciążę pozamaciczna. Moim zdaniem jeśli masz niepokojące objawy można iść wcześniej, jeśli nic się nie dzieje (beta prawidłowa, brak plamienia, itp.) to zgodnie z zaleceniem lekarza.
Pewnie jakbym była w Pl to też już byłabym na wizycie, a tak cierpliwie musze czekać. Wizyta dokładnie miesiac po 6 grudnia;)

reklama
Nie ma co za szybko robic usg bo wyjdzie pecherzyk a ty dalej Sie bedzuez stresowac gdzie zarodek !!
Najlepiej 40 dpt usg
Według mnie to strasznie długo, u mnie serduszko było 24 dpt blastusi, nawet jeśli to wyjątkowo wcześnie, to ok. 28-30 dpt już spokojnie można iść :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry