reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja też ciągne l4 od kiedy miałam torbiele i tak zostanie już do transferu. Nie muszę się nikomu do niczego przyznawać tylko cały czas mówie że to przez te torbiele ;) A jak odbiorę wynik pozytywnej bety to powiem że jestem w ciąży :) Mam nadzieję że będzie mi dane wypowiedzieć te słowa :)
Będzie :) ale z "przyznaniem się" poczekaj do wizyty serduszkowej :)

reklama
no nie wiem bo słyszałam o dwóch takich tajnych.Ja jestem w jednej. Czy dzis na Twojej grupie pisała dziewczyna z zagramanicy zapytanie czy któras miala stymulacje poniżej1 amh i czy się udało? :):) Jezeli tak to jestesmy w jednej :)
Ooo w tej mojej to tyle postow ze czasami nie nadazam :) tego nie widzialam
A takim jakby znakiem dla grupowiczow jest bransoletka z dzidzia w serduszku ?

Cześć dziewczyny. Czytam Was codziennie na bieżąco. Trzymam za Was wszystkie kciuki.
Za radą @dżoasia poszłam do katakumbów w szpitalu żeromskiego na badanie krwi w 3dc. Dzis odebrałam wyniki. Nie wiem co myśleć. Pomożecie? Co takie wyniki znaczą w kwestii IVF?
hfsh.png

Załączniki

• hfsh.png
    hfsh.png
    31,2 KB · Wyświetleń: 446
Wiesz co ja się kompletnie nie znam pytałam też lekarza o ten rodzaj kwasu foliowego w tym zestawie no i nawet pokazałam mu te tabletki to powiedział że warto gdy jest podejrzenie że zwykły kwas foliowy nie jest przyswajany a nawet gdy nie ma takiego podejrzenia. Że to po prostu lepsze niż sam kwas foliowy no to chyba wie co mówi. Może coś tam źle wcześniej napisałam w opisie na pudełku w składzie mam: Metylofolian wapnia, jod, żelazo, magnez. Ale tak jak mówiłam ja go biorę na zasadzie "na wszelki wypadek" jakby zwykły kwas foliowy rzeczywiście gorzej lub wcale by mi się nie wchłaniał. Pewnie są też inne mocniejsze leki. Mówię tylko co mi polecono
Tak dobrze powiedzial ze przy podejrzeniu dobrze jest go brac. Ale jak masz mutacje to syntetyczny jest bee nie wskazany wogole

Jak nie wchodziłam tu od ponad miesiąca tak teraz napatoczyłam się na Twój post .
Jak najbardziej jestem za [emoji16] i słuszna racja sama po urodzeniu przestałam czytać ten wątek ale tylko dlatego że brakuje czasu .Ale za wszystkie trzymam kciuki.
Kochana opowiadaj co tam u ciebie i to szybko bo juz dawno nie jestem na czasie :)

Cześć dziewczyny. Czytam Was codziennie na bieżąco. Trzymam za Was wszystkie kciuki.
Za radą @dżoasia poszłam do katakumbów w szpitalu żeromskiego na badanie krwi w 3dc. Dzis odebrałam wyniki. Nie wiem co myśleć. Pomożecie? Co takie wyniki znaczą w kwestii IVF?
Zobacz załącznik 823703
chciałabym ci pomóc ale nie nie nie wiem, nie rozumiem, nie umiem tego zinterpretować - zwłaszcza jeśli chodzi o podejście do ifv...

Kochane grupa juz powstala nazywa sie Siłaczki :) to tak na predce wymyslone ale czekam na ewentualne propozycje zmiany nazwy.
Dzis do 23:30 bedzie ona grupa zamknieta tak zebyscie bez problemu mogly sie do niej dodac po uplywie tego czasu zmieni sie na grupe tajna i wtedy juz tylko po weryfikacji bede dodawac czlonkow :)
@Magda jestes juz dodana do grupy poniewaz ciebie mialam w znajomych z osob ktore jeszcze sa na forum a warunkiem zalozenia grupy bylo dodanie znajomego :) nie gniewaj sie

@Kurcia znalazłam tylko jakis wpis na jednym z forum (ponoć pochodzi z jakiejś książki o endokrynlogii i niepłodności)

Często spotykamy się również z sytuacją, gdy owulacje występują w większości cykli miesiączkowych, jednak ze względu na zbyt małą produkcję progesteronu przez ciałko żółte (niewydolność ciałka żółtego) kobieta nie zachodzi w ciążę. U kobiet tych obserwujemy obniżenie stosunku LH do FSH poniżej 1.

Leczeniem jest wtedy suplementacja gestagenowa, najlepiej przy użyciu pochodnych czystego progesteronu (progesteron, duphaston)

reklama
Kochane grupa juz powstala nazywa sie Siłaczki :) to tak na predce wymyslone ale czekam na ewentualne propozycje zmiany nazwy.
Dzis do 23:30 bedzie ona grupa zamknieta tak zebyscie bez problemu mogly sie do niej dodac po uplywie tego czasu zmieni sie na grupe tajna i wtedy juz tylko po weryfikacji bede dodawac czlonkow :)
@Magda jestes juz dodana do grupy poniewaz ciebie mialam w znajomych z osob ktore jeszcze sa na forum a warunkiem zalozenia grupy bylo dodanie znajomego :) nie gniewaj sie
A możecie mnie dodać bo idę już lulu

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry