katharina203
Fanka BB :)
Ja przy pcos mialam krotki...nie wiem dlaczego ale sie udalo...I jeszcze obowiązkowo wyciszanie i tzw długi protokół przy PCOS.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja przy pcos mialam krotki...nie wiem dlaczego ale sie udalo...I jeszcze obowiązkowo wyciszanie i tzw długi protokół przy PCOS.
Dlugi sie zaczyna jeszcze przed @, bierzez zastrzyki na wyciszenie a potem po @ jest stymulacja wlasciwa. Jak chodzi o zmiane lekarzy to moim prowdzacym jest szlachcic, monitoringi mialam u mirockiego i wyroby, punkcja u mirockiego a transfer u wyroby... jeszcze z wynikami bety dzwonic do pielęgniarek i szalu mozna dotac. na koncu nie wiadomo do kogo zadzwonic albo z kim rozmawiac... ogolnie organizacja to masakra...To tak jak i mnie, wchodze do gabinetu z mnostwem pytan a wychodze z jeszcze wieksza iloscia pytan i malo jaka odpowiedzia na dotychczasowe. Poniekad stwarza to maly dyskomfort, bo tak faktycznie nie wiem nawet co sie dzieje a nie lubie wyciagac komus wszystkiego z nosa. Stymulacje niestety zaczelam juz u ginekologa prowadzacego, ktory pozniej skierowal mnie do kliniki. Takze tutaj doktor mogl juz tylko kontynuowac to co zaczal lekarz kierujacy, ale na sama stylumacje nie narzekam. Bylo ponad 16 jajek z czego pobrano chyba 12, z tych 12 jajeczek powstalo 5 zarodkow. Jeden z nich niestety obumarl na starcie. Takze mielismy lacznie 4 no i dwie nieudane proby za nami, wiec na dzien dzisiejszy jeszcze 2 zostaly. Jedyne co, mialam chyba objawy lekkiej hiperki, wielki brzuchol, nie moglam spac bo mnie troche duszilo, mialam uczucie jakby wody w plucach, ale po kilku dniach ustalo. Niestety przez to przekierowanie od jednego do drugiego lekarza nawet nie wiem, czy w moim przypadku byl to dlugi czy krotki protokl
A w jakim wieku jestes? ;-) ja mam 25 lat i przy pierwszym transferze nie moglam dwóch a teraz mamy sami zadecydowac... i to strasznie trudna decyzja jest :/@Alfistka aleś Ty pozytywna Już Ciebie lubię.
My niestety możemy przyjąć tylko jeden, z racji mojego wieku, a i mnie mówią, że ciąża bliźniacza jest ciężka w utrzymaniu. Też bardzo chciałam bliźniaki, ale mimo nagadywania, powiedzieli mi nie.
Także... ile będzie blastek, tyle będzie prób i podejść Może być i 5, chcieliśmy mieć trójkę, ale i większą ilością pociech nie pogardzę.
Też się dziś zastanawiałam nad tym kiedy zrobić i czy by już wyszło. Jestem 6dpt 3dniowego zarodka. Poczytałam i sobie odpuscilam. Zdecydowanie za wcześnie w moim przypadku.Dziewczyny a ja jak na szpilkach dzis siedze i chyba zrobie test sikany.
Jestem w 8 dpt... powiedzcie czy ktoras tak miala, ze jej nie wyszedl w 8dpt a wyszedl potem?
Bo mi przy pierwszym transferze wyszla cienka kreska (2 blastki) a przy drugim (1 blastka) nic nie bylo widac... i pierwszy byl udany a drugi nie... i tak sie probuje nastawic, ze jak nie wyjdzie jak zrobie dzis to czy sa jeszcze jakies szanse, ze cos sie pojawi pozniej (ten transfer to tez blaska 5 dniowa) ... ?
Najlepiej byloby na bete ale nie mam gdzie niestety, jestem w "Krainie deszczowcow"
A w jakim wieku jestes? ;-) ja mam 25 lat i przy pierwszym transferze nie moglam dwóch a teraz mamy sami zadecydowac... i to strasznie trudna decyzja jest :/
I jeszcze obowiązkowo wyciszanie i tzw długi protokół przy PCOS.