reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

teraz myśl o tym co będzie,mam nadzieję ze magiczny grudzień będzie dla Ciebie szczęśliwym=z całego serca tego życzę Tobie.Ja prawdopodobnie jestem w bliżniaczej:zawstydzona/y:,nie mogę uwierzyć,ale żle się czuję

reklama
Witam po raz pierwszy:-)

Ja brałam dostinex od dnia transferu przez 8 dni. Miałam pobranych 15 komórek (punkcja 8.10), jeden jajnik był ok, ale drugi był powiększony (7 cm szerokości) i było ryzyko przestymulowania. W dniu punkcji miałam jeszcze przetoczony HES, tak samo w dniu transferu (11.10.). Zgodzili się podać tylko jeden zarodek. Dostinex zbija prolaktynę, która z kolei wzrasta po zagnieżdżeniu się zarodka, co z kolei może napędzić hiperstymulację. Lepiej dmuchać na gorące.
Po punkcji brałam: estrofem 2x1, encorton, 1+0.5, augmentin (przeciwbakteryjny), fraxiparine (przeciwzakrzepowy - wpływa na lepsze ukrwienie macicy), essentiale forte, luteina 10 tabl/dobę, no-spa (żeby nie było skurczów). Po transferze kontynuacja. Chodzę do Novum. Dziś 12dpt. Testuję dopiero we wtorek. Takie miałam wskazówki i tak się nastawiłam.
Pozdrawiam Was wszystkie :-)

Magdalena Markiewicz - Tak mi przykro ze zarodeczki nie przetrwaly zamrozenia :-(.
Trzyma mocno kciuki ze te ktore masz pod serduchem:-)!!! Musi sie udac zobaczysz!!!

Jo.M , Danii, Bozenka - dziekujeWam serdecznie
Tymonka
- wiara czyni cuda my wierzylismy 12lat i sie udalo

Ostatnia edycja:
witam jestem nowa :D i wlasnie dzis wzielam ostatnia anty i czekam na @ :D ktos tez czeka razem ze mna ? i potem juz stymulacja jestem przeszczesliwa ze to juz :D

agagr33 Cześć , jak tam samopoczucie. Ja raczej pogodziłam się z porażką i czekam teraz na wizytę 30.10 no i na grudzień. Mam 3 mrozaczki i mam nadzieje ,że tak zostanie.
Wiesz co ja od początku miałam dobre przeczucie co do Ciebie , no i się sprawdziło. Jeżeli chodzi o bliźniaki to
też Ci wywróżyłam - myślę ,że muszę chyba fach zmienić na wróżbiarstwo :-D. Szkoda tylko ,że sobie nic nie mogę wywróżyć.
W grudniu liczę na moc ciążowych fluidów od Ciebie .
Daj znać kiedy masz kolejną wizytę i potwierdzą dwójeczkę.

joweg Witam na forum i życzę powodzenia

akneis 12 to super liczba . Oby jak najwięcej zarodków było:-)

Magdalena Markiewicz Nie martw się teraz mrozaczkami. Wszystko będzie dobrze i więcej ich potrzebować nie będziesz!

kosik Witam , trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści !

Bunka Gratuluję pocichudku.

reklama
Dzieki wielkie wszystkim za dobre słowa. Trzymam za wszystkie mocno kciuki. Powoli strach zaczyna mnie ogarniać. Najgorzej jest w nocy i ten ucisk w klatce piersiowej. Jak idę do ubikacji cały czas sprawdzam czy juz czasem nie zaczynam plamić, tak jak ostatnim razem. Wiem to głupie i powinnam sie opanowac, ake przychodzi taka chwila ze jednak zaczynasz bać sie tego bólu jak test wychodzi negatywnie.:wściekła/y:

Do góry