reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja tez dostalam pierwszego kopa w 5 miesiacu,a od 7 regularne czkawki od 21 do 24 o spaniu nie bylo mowy.:)

Ja mogłam spać ale codziennie wieczorem kladlam się przynajmniej pól godziny wcześniej i puszczalam mojemu bobo muzykę powazna. Wtedy to dopiero fikolki robił. I do tej pory mu zostalo ze lubi słuchać muzyki poważnej i się przy niej uspokaja.

reklama
Ewa przykro mi bardzo. Ale najważniejsze że ciąża bezpieczna i jesteś pod fachową opieką. Oby lekarze jak najwcześniej znaleźli sposob na rozwiązanie problemu. Trzymaj się.

Wczoraj miałam wizytę i lekarz zaproponował mi psychologa. Stres i nerwy pozerają mnie doszczętnie. Dziś mój 32 dc i nic, zero @. Lekarz dał luteine podjezykowo na 10 dni i po przerwaniu powinna się wstrętna @ pojawić. Cały mój plan znów wziął w łeb i kolejny miesiąc spóźnienia. Rycze codziennie. Mój mąż powoli traci cierpliwość... Pytanie: czy którejś z Was po luteinie przyszedł wcześniej @ tzn juz w trakcie jej brania ?

Kochane przepraszam wiec tak
Usg mam na 8 marca na 9, to będzie 11 tydzień.
Od tyg niestety jestem w szpitalu trafiłam z bólami w prawym boku. Z dzidzi podobno wszystko ok. Wczoraj przenieśli mnie na oddział gastryczny. Szukają i szukają przyczyny. A ja dalej sie mecze nie dość ze z bólu to też bez męża. Podejrzewają gastryczne problemy lub kamienie w woreczku żółciowym. We wtorek usłyszałam że chcą zrobić laparoskopię przez pępek, że niby bezpieczna ale przyszła z innego oddziału ginekolog i nie zgodziła się. I prawdopodobnie do końca ciąży nic mi nie zrobią. Jestem załamana nie mogę cieszyć się upragnioną ciążą tylko ból.
Cały czas do Was zaglądałam ale tu same miłe wieści nie chciałam psuć nastrojów i za Wszystkie Kochane Trzymam Mocne Kciuki.
Pozdrawiam z oddziału 7 north.
Sama nie wiem co robić lekarze nie potrafią uśmierzyć bólu a co dopiero ja nie umiem sobie poradzić. Nie dość że prawy bok to ból cały czas na okres nie ustępuje.
Pozdrawiam miłego dnia.

A jeszcze na domiar złego leżałam we wtorek z dziewczyną, która poroniła w 12 tyg. i była na czyszczeniu masakra.

Ewa bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana i odzywaj się. Nie ważne czy masz dobre wieści czy nie chociaż życzę ci żebyś miała same dobre.

Iga - nadwagą się zmniejszyła, bo schudłam, ale ciąża spożywcza jest, hehe. Nie mniej jednak liczę na to, że w miarę szybko zorientuje się, że dziecko mnie kopie :D

Na pewno to poczujesz. A co do jedzenia w ciąży to ja jeszcze dzień przed porodem zjadłam 3 batony i poprawiłam ciastkami wiec wiem ze można zjeść.

Niestety my zawsze mamy pod górkę. Gdy już wszystko jest ok to znów coś się dzieje. Ale jesteśmy dzielne kobitki i nie poddajemy się, walczymy z całych sił o upragnione szczęście.
Magda ma rację. Po to tu jesteśmy, żeby raz się smucimy, a za chwilę cieszymy z dobrych wiadomości. Każda z nas podniesie na duchu, albo da kopniaka, żeby się nie poddawać :)
Ewa trzymaj się i wierzę, że ten ból minie :)

Lecimy Na Wyspy Kanaryjskie - coś zupełnie innego niż zawsze, bo 10 lat nie byliśmy na typowej wycieczce hotelowej. Zawsze sami wszystko załatwiamy, wsiadamy w samochód i jedziemy w mało plażowe miejsca, ale teraz stwierdziliśmy, że bardzo nam się przyda, żeby cały dzień były nielimitowane drinki z palemką, leżak, a obok basen ;)
My po pierwszej porażce wyjechaliśmy do Meksyku zaraz po świętach, bo nie przeżyłabym Sylwestra w gronie moich przyjaciół, których bardzo kocham, ale u kilku dziewczyn juz widać spore brzuszki :/... Zobaczysz! Naładujesz baterie i bedzie szyk

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    224,6 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry