reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
lolitka
wielkie GRaTLACJE :))))

napisz mi prosze jakie leki bralas przed transferem i jakie po u mnie masakra jutro jade do lekarza nie dostalam @ i zalamka 2 tygodnie temu lekarz powiedzial mi ze za male endo wiec moze przez to nie dostalam potem przepisal mi ultrogestan na wywolanie i dalej nie ma nic jutro znowu do niego jade...

lolitka - od wczoraj czyli 2 d.c do niedzieli biorę menopur po 4 ampułki, w sobotę i niedzielę dodatkowo cetrotide, codziennie encorton 2x1 i biosteron 1x1, w poniedziałek wizyta i wtedy zobaczymy co dalej.

Dzien dobry wszystkim paniom

Mam pytanie do ANOWI32.... biosteron o ktorym piszesz, jesli to nie sekret, chcialabym wiedziec jak dlugo go bierzesz i w jakiej dawce? Czy i ile miesiecy przed stymulacja bralas ten specyfik i czy lekarz nie kazal ci zaprzestac brania DHEA w momencie rozpoczecia stymulacji?

Mam rowniez pytanie odnosnie encortonu.... Jak tlumacza ci lekarze koniecznosc brania tego leku... O ile mnie pamiec nie zawodzi, encorton jest na odczulanie... co ma piernik do tego wszystkiego....

Nie tylko ANOWI ale i reszta dziewczyn, jezeli macie wiarygodne informacje pochodzace od lekarza lub farmaceuty, bede wdzieczna za oswiecenie. Moglabym oczywiscie szukac w internecie po roznych innych forach, ale tak jak wspomnialam, interesuje mnie wiarygodna informacja.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

C-M

Lolitko cudowna wiadomość, uważaj teraz na siebie i spokojnej ciąży Ci życzę.

Anowi mi lekarz dzisiaj przepisał tylko Fostimon, 2 ampułki dziennie, jak czytam ile Ty dostałaś leków to się zastanawiam, czy u mnie wszytko pójdzie ok :( zaczynam od jutra.

anowi - to lux malina. a ten encorton 2 razy dziennie - to 5mg czy 10mg w tabletce masz? troche duzawo tego masz - masz jakies immunologiczne problemy?

mimi - ja bralam takie same leki jak zawsze czyli:
- przed: folik, witaminy, Q10, omega 3, od poczatku stymulki encorton 1.5 tabletki (w sumie 7.5mg)
- po: dalej folik, witaminy co drugi dzien, Q10, encorton najpierw nadal 1.5 tabletki pozniej zmiejszone do 1 tabletki (teraz wogole), acard (dalej biore), duphaston 3x1, estrofen 1x1, po raz pierwszy bralam Clexane/Fragmin (i nadal biore), magnez 2x1 (mialam podejrzenie ze u mnie dochodzi do nieco wiekszych skurczow macicy po transferze wiec chcialam te miesnie rozluznic bo magnez dziala rozkurczowo)

i to wsio

cross_mind biosteron przepisał mi teraz lekarz i kazał brać od początku stymulacji 1x1 25mg, wcześniej nie brałam, podobnie z encortonem, dr chyba powiedział, że są to takie leki wspomagające a ja dalej nie pytałam brać to brać, jak mówisz, że na odczulanie to może to coś się wiążę z wrogością śluzu, albo z tym że miałam ciążę biochemiczną niewiem.
danii - spokojnie, nie denerwuj się, ja przy pierwszej stymulacji na początku miałam gonal f 2x75 ale niestety bardzo słabo reagowałam, dlatego teraz większe dawki, trzymam kciuki za stymulkę:-)

reklama
Do góry