nikita33
Fan(ka)
anetah, swego czasu założyłam w tym dziale wątek na temat refluksu moczowego, wątek już spadł trochę w dół, bo dawno w nim nikt nie pisał, ale jak pogrzebiesz w starszych wątkach, to na pewno znajdziesz, pisało tam wiele dziewczyn - mam dzieci z refluksem i wiele z nich wygrało walkę z tą chorobą.Co do oczekiwania na wizytę u specjalisty, to nie wiem, jak długo czeka się w CZD, bo my chodziliśmy do nefrologa do szpitala na Szaserów - tam czekaliśmy na pierwszą wizytę jakiś miesiąc, potem już podczas każdej wizyty zapisywaliśmy się od razu na kolejną, zgodnie z terminem, jaki zaleciła lekarz i z tym nie było już problemu, jak już byliśmy stałymi pacjentami.
Nie martw się na zapas. Mój synuś jest przykładem, że z refluksem można wygrać, a właściwie u nas refluks cofnął się sam, choć odpływ był wysoki, bo też do samej nerki, w dodatku jednostronny. Wykryli go u mojego synka jak był mniej więcej w tym samym wieku, co Twoje dziecko. Bądź więc dobrej myśli. Możliwe, że i u Was się cofnie, jak układ moczowy dojrzeje. Ma na to jakieś dwa lata. Jeśli będziecie mieli jakiś strasznie dlugi termin w CDZ do specalisty, to może spróbuj wlaśnie na Szaserów, tam są naprawdę dobrzy lekarze.
pozdrawiam i życzę córci zdrówka
nikita
Nie martw się na zapas. Mój synuś jest przykładem, że z refluksem można wygrać, a właściwie u nas refluks cofnął się sam, choć odpływ był wysoki, bo też do samej nerki, w dodatku jednostronny. Wykryli go u mojego synka jak był mniej więcej w tym samym wieku, co Twoje dziecko. Bądź więc dobrej myśli. Możliwe, że i u Was się cofnie, jak układ moczowy dojrzeje. Ma na to jakieś dwa lata. Jeśli będziecie mieli jakiś strasznie dlugi termin w CDZ do specalisty, to może spróbuj wlaśnie na Szaserów, tam są naprawdę dobrzy lekarze.
pozdrawiam i życzę córci zdrówka
nikita