reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto jest w moim brzuszku? - przeczucia i zabobony

Tak, ale to zawsze wyjasnia się najwczesnie w okolicach 18tc. Znajomi byli a padaniach prenatalnych w 13tc i lekarz powiedział, ze będzie chłopak, "bo takiej dużej łechtaczki to nie widział" a urodziła się dziewczynka, u drugiej było to samo w 14tc juz info, że coś rośnie, chłopak, a okazało się odwrotnie, ale mam też znajomą, która dpoiero w 30tc dowiedziała się że będzie syn, bo wcześnie lekarz nic nie widział ;)
no wstepnie mi powiedziala a potwierdzila w 17 tyg. [polski lekarz w irlandii]
a jak bylam w polsce u 2 ginekologow w 20-21 tyg to powiedzieli ze za wczesnie jeszcze

U Emotion impreza dla najbliższej rodzinki, to jak małe wesele :)
dokladnie :)

Ale fajnie bo kazdy cos przynosi [na spotkania] kazdy sprzata 'po' czy naczynia czy cos - ostatnio po urdinach ja naprzyklad nie zrobilam nic [ale ja powinnam lezec] i tylko koncem koncow przygotowalam na urodziny a potem juz mnie nic nie intereswalo. Fajnie tak, jak np. ostatnio w Boze narodzenie [4 lata bylam za granica] zjechalismy bo bylam na macierzynskim, te tlumy ludzi, orkiestra [wnuki tesciow graja w orkiestrze koscielnej] skrzypce sksofony, tyle ludzi masakara jakas :)

reklama
moj maz ma brata, 18 kuzynow, i tylko jedna kuzynke w rodzinie:baffled: chyba jestesmy skazani na chlopakow....
ja mam za to dwie siostry, tata sie syna nie doczekal;-)

z chinskiego mi dziewczynka wychodzi i to bardzo prawdopodobna niby bo czerwono w tej mojej rubryce kilka miesiecy przed i po zaplodnieniu:-) no i mam mala nadzieje ze bedzie dziewcze, ale cos mi mowi ze geny tatusia moga przezwyciezyc chinski kalendarz...

co ciekawe wyliczylam chinski kalendarz dla mojej mamy - 3 corki trafione, i dla kolezanki - parka trafiona. jestem w szoku!! na majowkach laski pisza ze wedlug chinczykow naukowo potwierdzone 90% trafnosci a wedlug USA - 85.... ciekawe...

Josi będzie dziewczyna u Ciebie. mi też wychdzi dziewczyna a ja bym chciała chłopca, Mój m chce dziewczynkę oczywiście z drugiej córki się bardzo ucieszę, oby Bóg dał by było zdrowe

Jak nic u mnie wychodzi dziewczyna.
Po smakach, po wszystkim... i brzuch już mi stwardniał. Dlaczego piszę że stwardniał... nie w sensie twardniejącej macicy, ale zrobił się taki, że nie mogę wetknąć w niego palca :p A ja tłusta jestem i zawsze był miękki jak poduszka :D

W poprzedniej ciąży o płci dowiedziałam się w 12tc na usg genetycznym. Teraz mąż chciałby syna, a mi jest wszytko jedno ;-)

Mi wychodzi dziewczynka :-) w czwartek idę na USG i mam nadzieje ze ginka uchwyci ładnie nuba żebym mogła sobie pogdybać kto to ;-)

reklama
Lili mi się zgadza, teraz wychodzi chłopak :) No cóż mąż będzie smutny bo chciał drugą córkę. Ale poczekam aż sam zobaczy płeć na usg ;))

Do góry