aguska2017
Fanka BB :)
Kotlety z Kalafiora i szpinaku
Ja nie dodawałam sosu sojowego akurat i bez ziół ze względu na Bartka bo on nie lubi za bardzo przypraw jednak czegoś brakuje tym kotlecikom i się zastanawiam czy nie dodać żółtego sera do środka
Składniki:
20 dag mrożonego szpinaku
kalafior
jajko
ząbek czosnku
bułka tarta
sos sojowy
masło
olej
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Sposób przyrządzenia:
20 dag mrożonego szpinaku
kalafior
jajko
ząbek czosnku
bułka tarta
sos sojowy
masło
olej
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Sposób przyrządzenia:
- Kalafior należy ugotować w osolonej wodzie.
- Na patelni rozpuścić łyżkę masła, przez praskę przecisnąć czosnek i dodać go do masełka. Następnie ostudzić.
- Kalafior rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać szpinak. Następnie wbić jajko. Wsypac tyle bułki tartej, aż powstanie lepka masa, z której będzie można uformować kotelety. Doprawić sosem sojowym i przyprawami, które lubimy.
- Z masy uformować kotlety. Obtoczyć w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami albo frytkami i z surówką.
Ja nie dodawałam sosu sojowego akurat i bez ziół ze względu na Bartka bo on nie lubi za bardzo przypraw jednak czegoś brakuje tym kotlecikom i się zastanawiam czy nie dodać żółtego sera do środka
Ostatnia edycja: