reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska mam - ciasta, ciasteczka, obiady, kolacje

Przepis na miękke pierniczki:)
z tego wychodzi ich duzo!!!

Składniki:

1,8-2 kgmąki
2 szkl. cukru
10 łyzeczek kakao
2 łyzeczki sody
5 żółtek
2 margaryny
2 przyprawy do piernika (polecam kamis bardziej intensywna)
miód 15 łyzek
śmietana kwasna ok 1,5 kybka tak zeby było 400 g
skórka pomarańczowa ok 2 łyzeczki wczesniej sparzyc

Opis przygotowania

1. Margarynę, miód i cukier podgrzac i rozpuscic ale nie zagotowac! wystudzić.
Mąkę przesiać z kakao i sodą. Troszke wymieszac na stolnicy. Dodać żółtka i przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać.
Do masy dodawać powoli śmietanę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zagnieść

2. Rozwałkować (ok 6 mm) i wykrawać pierniczki.
Piec ok. 10 min w temperaturze 180 st. C

reklama
dziewczyny a nie macie przepisu na jakieś kruche ciasteczka albo coś takiego?bo ja pierniczków nie robie bo tam miodu sie dodaje a nie chce ryzykować przy bartku jeszcze z tym miodem bo go rok temu uczulał.szukałam na necie ale ja to wole sprawdzone;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry