Marta1981
Rodzyneczka
Truskawkowy wulkan
POTRZEBNE PRODUKTY :
Budyń klasyczny
SKŁADNIKI :
250 g truskawek
1 opakowanie Budyniu o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
300 ml mleka
200 ml śmietanki kremówki (30% tłuszczu)
3 łyżki cukru
25 g drobno posiekanych migdałów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Truskawki umyć, odsączyć, odszypułkować (trzy sztuki zostawić do dekoracji), pozostałe pokroić na plasterki. Małą miseczkę o pojemności 1 l wyłożyć folią spożywczą, plasterki truskawek rozłożyć na dnie i bokach miski pozostawiając ok. 2 cm wolnego miejsca od brzegu. Resztę truskawek pokroić w kostkę. Budyń ugotować na mleku i śmietanie, wystudzić mieszając co jakiś czas, następnie dodać resztę owoców i migdały. Zimny budyń wyłożyć do miski (w razie potrzeby odkroić wystające truskawki aby wyrównać brzeg).
Deser wstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Wyłożyć na płaski talerz odwracając miskę do góry dnem, delikatnie zdjąć folię. Udekorować truskawkami.
Też Dr.Oetker
Budyń klasyczny
SKŁADNIKI :
250 g truskawek
1 opakowanie Budyniu o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
300 ml mleka
200 ml śmietanki kremówki (30% tłuszczu)
3 łyżki cukru
25 g drobno posiekanych migdałów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Truskawki umyć, odsączyć, odszypułkować (trzy sztuki zostawić do dekoracji), pozostałe pokroić na plasterki. Małą miseczkę o pojemności 1 l wyłożyć folią spożywczą, plasterki truskawek rozłożyć na dnie i bokach miski pozostawiając ok. 2 cm wolnego miejsca od brzegu. Resztę truskawek pokroić w kostkę. Budyń ugotować na mleku i śmietanie, wystudzić mieszając co jakiś czas, następnie dodać resztę owoców i migdały. Zimny budyń wyłożyć do miski (w razie potrzeby odkroić wystające truskawki aby wyrównać brzeg).
Deser wstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Wyłożyć na płaski talerz odwracając miskę do góry dnem, delikatnie zdjąć folię. Udekorować truskawkami.
Też Dr.Oetker