reklama
I
iiwka
Gość
JA robię tak samo.ale to nieprofesjonalne będzie
gotujesz wywar mięsny, jak już mięsko będzie miękkie to dorzucasz do gara ziemniaczki w kosteczkę pokrojone, marcheweczkę, pietruszeczkę i włoszczyznę ogólnie (ja kroje wszystko w talarki ale można na tarce zetrzeć) gotujesz. jak zmiekną już warzywa to na koniec dodajesz garść ryżu albo kaszy jaglanej i gotujesz do miękkości.
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
MIODOWNIK ORZECHOWY
Ciasto:
1/2kg maki
2jaja
Niepełna szklanka cukru
15dag margaryny(Kasi)
2łyzki miodu
2łyzeczki sody oczyszczonej
Mąkę przesiać, dodać cukier, jajka, margarynę, miód i sodę. Wszystkie składniki
Wymieszać i zagnieść ciasto. Można wstawić do lodówki na 30min. Ciasto
Podzielić na dwie równe części. Jedną część rozwałkować i włożyć do prostokątnej blachy
I nakłuć widelcem dość gęsto. Piec ok. 15minut w 150st. Ciasto wyjąc na deskę.
Drugą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na tą samą blaszkę, położyć na ciepłe orzechy i piec 15-20min.
Orzechy i smażenie:
30-40dag orzechów(włoskie) drobno pokroić
10dag cukru
15dag masła(lub Kasi)
2łyzki miodu
Cukier, masło, miód rozpuścić na wolnym ogniu w rondelku dodać orzechy ciągle mieszając, jak się zagotuje to ok. 5-8minut gotować aż zgęstnieje.
Pierwsze ciasto położyć na deskę i nałożyć krem (karpatkowy, lub budyniowy) i nakryć drugim
ciastem z orzechami.
Krem budyniowy
1/2l mleka, cukier,2budynie waniliowe(śmietankowe),1kostka masła
Budyń ugotować wg przepisu, ostudzić. Utrzeć masło dodawać budyń aby powstała pulchna masa.
dziewczyny 3Bitt rewelka bije u nas rekordy zjadalności.
Ciasto:
1/2kg maki
2jaja
Niepełna szklanka cukru
15dag margaryny(Kasi)
2łyzki miodu
2łyzeczki sody oczyszczonej
Mąkę przesiać, dodać cukier, jajka, margarynę, miód i sodę. Wszystkie składniki
Wymieszać i zagnieść ciasto. Można wstawić do lodówki na 30min. Ciasto
Podzielić na dwie równe części. Jedną część rozwałkować i włożyć do prostokątnej blachy
I nakłuć widelcem dość gęsto. Piec ok. 15minut w 150st. Ciasto wyjąc na deskę.
Drugą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na tą samą blaszkę, położyć na ciepłe orzechy i piec 15-20min.
Orzechy i smażenie:
30-40dag orzechów(włoskie) drobno pokroić
10dag cukru
15dag masła(lub Kasi)
2łyzki miodu
Cukier, masło, miód rozpuścić na wolnym ogniu w rondelku dodać orzechy ciągle mieszając, jak się zagotuje to ok. 5-8minut gotować aż zgęstnieje.
Pierwsze ciasto położyć na deskę i nałożyć krem (karpatkowy, lub budyniowy) i nakryć drugim
ciastem z orzechami.
Krem budyniowy
1/2l mleka, cukier,2budynie waniliowe(śmietankowe),1kostka masła
Budyń ugotować wg przepisu, ostudzić. Utrzeć masło dodawać budyń aby powstała pulchna masa.
dziewczyny 3Bitt rewelka bije u nas rekordy zjadalności.
sewa
mamuśka ;-)
- Dołączył(a)
- 27 Grudzień 2006
- Postów
- 10 437
Sewa jesteś moim jedzeniowym guru
Rety to melodia dla mojego ucha ;-) mów mi tak częściej ;-):-)
Cieszę się, że smakują Ci moje potrawy
Sewa ja też fanka Twojej kuchni jezdem
Bodzia, makaroniaro Ty moja najkoffańsza;-);-) cós dla nas specjalnie:
Rurki bolognese z cukinią
•
makaron rurki
•
1 kg pomidorów (lub 2 puszki już obranych i pokrojonych)
•
cebula
•
marchew
•
1/2 selera
•
mała cukinia
•
4 ząbki czosnku
•
4 łyżki startego żółtego sera
•
sól, pieprz
•
rozmaryn, tymianek
•
5 łyżek oleju
Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój na ćwiartki. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekany czosnek. Marchewkę, seler oraz cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj do czosnku, podsmaż razem. Włóż pokrojoną cukinię i pomidory, duś na małym ogniu ok. 15 min. Wymieszaj z posiekanymi ziołami.
Rurki ugotuj al dente i odcedź. Na patelni połącz z sosem, wymieszaj. Przełóż na talerze, posyp startym serem.
Bodzia, makaroniaro Ty moja najkoffańsza;-);-) cós dla nas specjalnie:
Rurki bolognese z cukinią
•
Rurki ugotuj al dente i odcedź. Na patelni połącz z sosem, wymieszaj. Przełóż na talerze, posyp startym serem.
O ludzie koffani.....A ja właśnie głodna jestem....Sewa ja też fanka Twojej kuchni jezdem
Bodzia, makaroniaro Ty moja najkoffańsza;-);-) cós dla nas specjalnie:
Rurki bolognese z cukinią
•makaron rurki
•1 kg pomidorów (lub 2 puszki już obranych i pokrojonych)
•cebula
•marchew
•1/2 selera
•mała cukinia
•4 ząbki czosnku
•4 łyżki startego żółtego sera
•sól, pieprz
•rozmaryn, tymianek
•5 łyżek oleju
Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój na ćwiartki. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekany czosnek. Marchewkę, seler oraz cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj do czosnku, podsmaż razem. Włóż pokrojoną cukinię i pomidory, duś na małym ogniu ok. 15 min. Wymieszaj z posiekanymi ziołami.
Rurki ugotuj al dente i odcedź. Na patelni połącz z sosem, wymieszaj. Przełóż na talerze, posyp startym serem.
No widzisz Bodzinka - mówisz i maszO ludzie koffani.....A ja właśnie głodna jestem....
reklama
Burito
-Kopa naleśników
Nadzienie
-ok.40 dag mięsa mielonego
-puszka kukurydzy
-puszka pomidorów
-puszka czerwonej fasoli
-ogórki konserwowe lub papryka czerwona\
-przyprawa do chili con carne
-tarty ser zółty
Mięsko poddusic na patelni, dodać kukurydze, pomidory, fasolke, drobno pokrojone ogóreczki albo papryke.Poddusić aż sos stanie sie gęsty.Jeżeli jezt lejący trzeba zagęścić mąką.Doprawic przyprawą do chili, solą, pieprzem, słodką paryką.
Gęste nadzienie przekładać do nalesników, zawijać jak kto lubi.Pozypać żółtym serkiem, mozna podlac resztka sosu i zapiec ale niekoniecznie.
Bardzooooo sycące
-Kopa naleśników
Nadzienie
-ok.40 dag mięsa mielonego
-puszka kukurydzy
-puszka pomidorów
-puszka czerwonej fasoli
-ogórki konserwowe lub papryka czerwona\
-przyprawa do chili con carne
-tarty ser zółty
Mięsko poddusic na patelni, dodać kukurydze, pomidory, fasolke, drobno pokrojone ogóreczki albo papryke.Poddusić aż sos stanie sie gęsty.Jeżeli jezt lejący trzeba zagęścić mąką.Doprawic przyprawą do chili, solą, pieprzem, słodką paryką.
Gęste nadzienie przekładać do nalesników, zawijać jak kto lubi.Pozypać żółtym serkiem, mozna podlac resztka sosu i zapiec ale niekoniecznie.
Bardzooooo sycące
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 11
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 9
- Wyświetleń
- 13 tys
- Odpowiedzi
- 3
- Wyświetleń
- 1 tys
- Odpowiedzi
- 560
- Wyświetleń
- 44 tys
- Odpowiedzi
- 0
- Wyświetleń
- 1 tys
Podziel się: