reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska mam - ciasta, ciasteczka, obiady, kolacje

Może ja ci odpowiem:
-mąka musi byc ziemniaczana
- co do dziurki to mi tłumaczyli że ją się po to robi żeby tam sosik mógł wpłynąc:-p hehe
-wodę musisz w garku zagotowac , posolic jak ziemniaki solisz i jak będzie wrzała to wrzucasz kluski. Delikatnie zamieszac (czasami przyklajają się do dna) i jak wypłyną to są gotowe:tak:
Miłej nauki;-)

reklama
Ja zawsze robię takie ciasto:
1,5 szkl mąki pszennej
1 szkl mleka
3 jajka
łyżka oleju
szczypta soli
pół łyżeczki cukru
1 szkl wody gazowanej
mleko, jajka ,mąkę,olej, cukier i sól wrzucasz do wysokiego garnka i miksujesz na gładką masę. Jak będzie gotowe to powolutku rozrobic wodą. Odstawic na pół godzinki. Patelnię natłuścic, przemieszac ciasto i wlewac cienko na patelnię. Przed każdym naleśnikiem przemieszac ciasto, ja zawsze mieszam tą nabieraczką którą wlewam na patelnię. Gotowe smarowac czym lubisz. My z dżemem, ale Adrian uwielbia z nutellą. Można też zserkiem, albo na ostro:tak:

Sikoreczka i jak Wam moja zapiekanka smakowała? Bo albo nie pisałaś, albo się nie doczytałam :sorry2:
U nas ona smakuje bardzo. Zresztą, ja uwielbiam różnego rodzaju zapiekanki makaronowe i dania z piersi kurczaka.... ale to chyba widać po moich przepisach ;-):tak:

Zapiekanka pychotka:tak: Wszyscy się zajadali (oczywiście oprócz Adriana, bo jak czegoś się nie da posypac cukrem to to jest nie jadalne:baffled:):-)

Niby czekolada:
1 szl mleka zagotować z 1 szk cukru i 1 cukrem waniliowym,zdjąć z ognia,dodać 1/2 kostki masła śmietankowego,mieszać aż się rozpuści.2 szk mleka w proszu wymieszać z 2 łyz kakao i wyspać do płynnego mleka i miksować na parze.

Sewa musze zrobić tą zapiekanke aż mi ślinka cieknie....Tylko powiedzcie czyz dwóch puszek tuńczyka i pomodorów to dużo wyjdzie????Bo mój M nie jada ryb i byłaby tylko dla mnie i młodego.Może bym zniejszy ła proporcje, co myślicie???/

reklama
a ja mam taki na czekoladę i zawsze mi dobra wychodzi

1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
zagotować około 20 minut, potem dodac
4 łyżki kakao
3/4 margaryny
300dkg mleka w proszku
dobrze wymieszac, potem wylac na jakies naczynie i czekac az ostygnie

teraz tak patrze, ze to to samo co Marta napisała :zawstydzona/y: tylko to mieszanie na parze mnie zmyliło :no::-D

Do góry