reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska mam - ciasta, ciasteczka, obiady, kolacje

reklama
Agatka nie wiem jakiej to firmy, po prostu jest to w puszce i napisane jest MASA KRÓWKOWA, u nas w Intermarche stoi to koło mleczka skondensowanego, więc to zauwazyłam, bo tak, to pewnie też bym nie wiedziała

acha... jest tez taka sama MASA ORZECHOWA

Klavell poszperaj tu za piersiami curry z bananami,pychotka a faceci nawet sie nie domyslaja składu:yes:mój jak się dowiedział z czego jest sos to myślał,że żartuję:-)

A ja mam pytanie odnośnie świąt,każda jest z innego regionu a ja robie pierwszy raz święta u siebie.
Będzie barszcz z uszkami,pierogi ruskie i z kapusta i grzybami,rybka smażona,i koniec pomysłow.W domu rodzinnym robiliśmy jeszcze galarete z karpia ale tu nikt nie zje.Matko co sie daje na święta pomocy

U nas robi sie jeszcze zupe grzybowa ale taka postna z kasza i grzybami albo barszcz z kapusta i grzybami.Ponadto ja robie sledzie w oleju,sledzie pocygansku i salatke z tunczyka. - to wszystko oczywiscie na Wigilie. A na pozostale dwa dni to roznie ale z reguly sa flaki albo strogonof, bigos, placki i jakies przystawki

JA robie jeszcze pange bo nikt u mnie karpia nie zje, kompot z suszu, kluski z makiem albo makówki i obowiązkowo kapuste z grochem:-)

moja mama zawsze podaje ziemniaczki z maselkiem, rybka karp i panga, kapusta z grzybami, barsz z uszkami, zupa grzybowa, golabki z kasza, moczka, krokiety, dnia nastepnego podaje kaczke, no i oczywiscie kompot moja babcia daje jeszcze makowki i sledzie w roznej postaci

reklama
U mnie sa jeszcze kluski na parze z marmoladka, zupa rybna (fuuujjjjj;-)) i kutia obowiazkowo.
Ja chyba w tym roku tez bede robic wigilie....przydadza mi sie wasze pomysly na cos nowego.

Pycha pierwszy raz slysze o jakies masie w puszce:confused::dry: ale poszukam u siebie w sklepach, to jest siwetne zaoszczedzenie pracy :cool2:

Do góry