reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwiak

marikaa77

Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny. W zeszłym tygodniu zauważyłam lekkie plamienie brązowo -żółto-różowe. Pojechałam od razu do lekarza . Okazało się , że mam krwiaka,niedużego,no ale jest ,obecnie 8 tydzień ciąży . Niestety nadal mam to plamienie . Biorę Duphaston i leżę. Czy ten krwiak się powiększa? I dlaczego wydzielina jest też leciutko różowa? Brzuch mnie nie boli puki co , ale nie wiem czy to może być od krwiaka czy może dzieje się już coś gorszego ...Wieczorem mam się kontaktować znów z lekarzem , zobaczę co powie .

reklama
Krwiaki niestety ale mogą wyskakiwać w czasie ciąży ( głównie w 1 trymestrze ).
Ja miałam w 6t, w 8t ,a w 12tygodniu 3cmx3,5cm ( to już duży krwiak i wtedy dostałam mega krwotoku- ciąża na szczęście uratowana ) .
Krwiak się stopniowo usuwa z organizmu a część zostaje wchłonięta przez organizm.
No bywa on niestety kłopotliwy w ciąży bo jest źródłem zmartwień 🙈
Ja brałam Duphaston w sumie do 15/16tygodnia i też musiałam leżeć a potem się oszczędzać.
Cąłą resztę ciąży miałam książkową 😊

Także głowa do góry i trzymajcie się zdrowo

Dzień dobry, od około 3 tygodni również zmagam się z krwiakiem. Dwukrotnie miałam silne krwawienia. Poza tym mniej lub bardziej obecna krew w śluzie. Biorę duphaston, poleguję itd., ale wg lekarza krwiak "wyleje" conajmniej jeszcze raz lub dwa. Zastanawiam się jak długo ten proces trwał u Państwa? Ogólnie dobrze się czuję, ale ta "bomba" mni3 niepokoi.

Cześć dziewczyny. W zeszłym tygodniu zauważyłam lekkie plamienie brązowo -żółto-różowe. Pojechałam od razu do lekarza . Okazało się , że mam krwiaka,niedużego,no ale jest ,obecnie 8 tydzień ciąży . Niestety nadal mam to plamienie . Biorę Duphaston i leżę. Czy ten krwiak się powiększa? I dlaczego wydzielina jest też leciutko różowa? Brzuch mnie nie boli puki co , ale nie wiem czy to może być od krwiaka czy może dzieje się już coś gorszego ...Wieczorem mam się kontaktować znów z lekarzem , zobaczę co powie .
Miałam krwiaka w pierwszej ciąży. Wykryty około 10/11 tygodnia. Nie leżałam, nie brałam leków, funkcjonowałam normalnie. Krwiak ma obecnie dwa lata :) większość tych krwiaków jest niegroźna i same się opróżnią :)

Do góry