Kropka3333
Fanka BB :)
Czyli beta rośnie.
Ja bym wykupiła
Ja bym wykupiła
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W którym tyg jesteś? :-)Bardzondobrzr rozumiem, bo też lezalam w szpitalu z powodu krwiaka a potem w 29tc trafiłam ze skurczami i skrocenirm szyjki...
Mnie lekarze nie kazali leżeć ani jak się zaczęły pojawiać krwiaki, ani przy szyjce - dopiero jak problem eskalowal, zresztą i tak bardziej ja już potem decydowałam o leżeniu niz oni mi kazali. Teraz ciążę prowadzę u innego lekarza i jak zaczęła odczepiac się kosmówka około 7tc, to kazał mi leżeć 2 tygodnie. Po tym czasie jeszcze zdarzyły się 2 krwawienia, ale nawet L4 nie dostałam, bo przyczep kosmówki i łożyska niby na USG wyglądał OK. Na razie szyjkę mam długa i dobrze uformowana, mam nadzieję, że już tak zostanie...
Wykupiłam wzięłam tylko ta krew. No nic do poniedziałku mam czekać. Tylko się obawiam że to wyleciałoCzyli beta rośnie.
Ja bym wykupiła
23tcW którym tyg jesteś? :-)
To były skrzepy ale dało się je rozetrzeć takie ciemne. Obok było coś białego ale też szło to rozerwać rozetrzeć..@Werkaxxx Jelsi dobrze rozumiem, to ciąża jest potwierdzona w macicy, wiec nie zaszkodzisz sobie tym duphastonem a i tak pewnie idziesz w przyszłym tyg na USG? Poronionego pęcherzyka ciążowego raczej nie pomylilabys ze skrzepem, być może to lecą "brudy" z krwiaka.
23tc
Jakoś Ci zleci te parę dni.Wykupiłam wzięłam tylko ta krew. No nic do poniedziałku mam czekać. Tylko się obawiam że to wyleciało
Przykro miHej niestety. Byłam u gina. Ciąży nie ma. Brak pęcherzyka ciążowego. Mam nadal brać duphaston jestem załamana nigdy nie myślałam że to mnie spotka. Stwierdziła że jakby może tamten lekarz odrazu dał na początku ciąży leki może by było dobrze a tak musiało mi brakować progesteronu potrzebnego dziecku .
Mogła się ugryźć w język, powiedzieć, że zaleca po poronieniu zrobic diagnostykę progesteronu w II fazie cyklu albo następna ciążę profilaktycznie prowadzić na progesteronie od owulacji. A tak to tylko Ci po emocjach jedzie. Niestety, krwiaki potrafią "pociągnąć" duża ciążę, keidy już progesteron nie ma nic do rzeczy (mnie w 14 TC wypisano ze szpitala z krwiakiem z przestroga, że mam szanse pół ma pół). Krwiaki potrafią się zrobić u pacjentek, które mają bardzo dużo progesteronu. Owszem, ma on działanie lecznicze przy krwiakach, ale niczego niestety nie gwarantuje.Hej niestety. Byłam u gina. Ciąży nie ma. Brak pęcherzyka ciążowego. Mam nadal brać duphaston jestem załamana nigdy nie myślałam że to mnie spotka. Stwierdziła że jakby może tamten lekarz odrazu dał na początku ciąży leki może by było dobrze a tak musiało mi brakować progesteronu potrzebnego dziecku .