reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krwiak w ciąży

reklama
Bardzondobrzr rozumiem, bo też lezalam w szpitalu z powodu krwiaka a potem w 29tc trafiłam ze skurczami i skrocenirm szyjki...
Mnie lekarze nie kazali leżeć ani jak się zaczęły pojawiać krwiaki, ani przy szyjce - dopiero jak problem eskalowal, zresztą i tak bardziej ja już potem decydowałam o leżeniu niz oni mi kazali. Teraz ciążę prowadzę u innego lekarza i jak zaczęła odczepiac się kosmówka około 7tc, to kazał mi leżeć 2 tygodnie. Po tym czasie jeszcze zdarzyły się 2 krwawienia, ale nawet L4 nie dostałam, bo przyczep kosmówki i łożyska niby na USG wyglądał OK. Na razie szyjkę mam długa i dobrze uformowana, mam nadzieję, że już tak zostanie...
W którym tyg jesteś? :-)

@Werkaxxx Jelsi dobrze rozumiem, to ciąża jest potwierdzona w macicy, wiec nie zaszkodzisz sobie tym duphastonem a i tak pewnie idziesz w przyszłym tyg na USG? Poronionego pęcherzyka ciążowego raczej nie pomylilabys ze skrzepem, być może to lecą "brudy" z krwiaka.

23tc
To były skrzepy ale dało się je rozetrzeć takie ciemne. Obok było coś białego ale też szło to rozerwać rozetrzeć..

Hej niestety. Byłam u gina. Ciąży nie ma. Brak pęcherzyka ciążowego. Mam nadal brać duphaston 😔😭 jestem załamana nigdy nie myślałam że to mnie spotka. Stwierdziła że jakby może tamten lekarz odrazu dał na początku ciąży leki może by było dobrze a tak musiało mi brakować progesteronu potrzebnego dziecku .
Przykro mi 😢
Nie obwiniaj sie.
Myślę że takie gdybanie tu nic nie pomoże.

reklama
Hej niestety. Byłam u gina. Ciąży nie ma. Brak pęcherzyka ciążowego. Mam nadal brać duphaston 😔😭 jestem załamana nigdy nie myślałam że to mnie spotka. Stwierdziła że jakby może tamten lekarz odrazu dał na początku ciąży leki może by było dobrze a tak musiało mi brakować progesteronu potrzebnego dziecku .
Mogła się ugryźć w język, powiedzieć, że zaleca po poronieniu zrobic diagnostykę progesteronu w II fazie cyklu albo następna ciążę profilaktycznie prowadzić na progesteronie od owulacji. A tak to tylko Ci po emocjach jedzie. Niestety, krwiaki potrafią "pociągnąć" duża ciążę, keidy już progesteron nie ma nic do rzeczy (mnie w 14 TC wypisano ze szpitala z krwiakiem z przestroga, że mam szanse pół ma pół). Krwiaki potrafią się zrobić u pacjentek, które mają bardzo dużo progesteronu. Owszem, ma on działanie lecznicze przy krwiakach, ale niczego niestety nie gwarantuje.

Do góry