Duphaston mam wziąć dopiero jutro jeśli beta będzie podwyższona. Jeśli nie podwyższy się to znaczy że ... Nie chcę nawet o tym myślećJa pewnie bym bzikowala i już bym była w szpitalu .
Każdy przypadek też jest różny..
Dostałaś duphaston?
reklama
Jeśli podwyższy się beta mam zacząć brać. Ale to dopiero jutro będę wiedziała czy się podniosłaJa pewnie bym bzikowala i już bym była w szpitalu .
Dostałaś duphaston?
A w szpitalu byłam na sor niestety nie zbadalby mnie żaden lekarz odrazu , dlatego poszłam prywatnie.Ja pewnie bym bzikowala i już bym była w szpitalu .
Dostałaś duphaston?
Kropka3333
Fanka BB :)
Będzie wszystko dobrze
Trzeba w to wierzyć.
Trzeba w to wierzyć.
WOW2 zdrowych, cudownych dzieci.
Z racji bliźniaków to ciąża od samego początku była ciężka. Najpierw krwiak. Tylko mi to strumienie krwi się lały wraz ze skrzepami.
Pozniej skracajaca się szyjka, dwunaczyniowa pępowina u jednego z dzieci. Suma sumarum w 31+1 tc urodziłam. Dwójkę wspanialych walczakow
Pytam, bo sama obecnie jestem w ciąży. I choć rok temu poroniłam to teraz jestem w 12 tc i znów mam tą sytuację, że mam krwiaka leciała mi krew. Boli mnie podbrzusze i czekam do wtorku na wizytę. Zastanawiam się czy w ogóle iść na badanie genetyczne, bo od tego przykrego momentu przechodzą mi objawy ciążowe. A powiem szczerze, że to moja najgorsza ciąża. Wymioty, mdłości, dosłownie nawet powietrze mi śmierdziało..
aspekt
Ja też mam dziecko z ciąży z krwiakiem i krwawieniami a teraz jestem w kolejnej i też to miałam, ale mniej nasilone. Nie rozumiem, dlaczego wahasz się nad USG? Wg mnie to dobra okazja żeby pooglądać dziecko, ale tez krwiaka i przyczep łożyska. Szczególnie, jeśli badanie jest u innego lekarza niż Twój prowadzący - można wysłuchać innej opinii.WOW
Pytam, bo sama obecnie jestem w ciąży. I choć rok temu poroniłam to teraz jestem w 12 tc i znów mam tą sytuację, że mam krwiaka leciała mi krew. Boli mnie podbrzusze i czekam do wtorku na wizytę. Zastanawiam się czy w ogóle iść na badanie genetyczne, bo od tego przykrego momentu przechodzą mi objawy ciążowe. A powiem szczerze, że to moja najgorsza ciąża. Wymioty, mdłości, dosłownie nawet powietrze mi śmierdziało..
Kropka3333
Ja bym się nie wahała. Uważam, że zawsze lepiej iść do lekarza nawet wcześniej niż za późno...WOW
Kropka3333
Ja z samym krwiakiem byłam w szpitalu 3 albo 4 razy. Z czego raz leżałam 5 dni... dodatkowo do ginekologa chodziłam co 2- 3 tygodnie.
A w szpitalu ze skrajacaja się szyjka leżałam od 28 tygodnia ciąży...
Przy krwiaku tak jak i przy skrajacacej się szyjce miałam bezwzględny nakaz leżenia. ;-)
Przy krwiaku tak jak i przy skrajacacej się szyjce miałam bezwzględny nakaz leżenia. ;-)
aspekt
Bardzondobrzr rozumiem, bo też lezalam w szpitalu z powodu krwiaka a potem w 29tc trafiłam ze skurczami i skrocenirm szyjki...Ja z samym krwiakiem byłam w szpitalu 3 albo 4 razy. Z czego raz leżałam 5 dni... dodatkowo do ginekologa chodziłam co 2- 3 tygodnie.
Mnie lekarze nie kazali leżeć ani jak się zaczęły pojawiać krwiaki, ani przy szyjce - dopiero jak problem eskalowal, zresztą i tak bardziej ja już potem decydowałam o leżeniu niz oni mi kazali. Teraz ciążę prowadzę u innego lekarza i jak zaczęła odczepiac się kosmówka około 7tc, to kazał mi leżeć 2 tygodnie. Po tym czasie jeszcze zdarzyły się 2 krwawienia, ale nawet L4 nie dostałam, bo przyczep kosmówki i łożyska niby na USG wyglądał OK. Na razie szyjkę mam długa i dobrze uformowana, mam nadzieję, że już tak zostanie...
reklama
Odebrałam dziś bete 8758 mlU nie rozumiem czy mam kupić leki na podtrzymanie. W nocy coś że mnie wyleciało jakby jakieś skrzepy. Coś białego nie wiem co to. Dzwoniłam do lekarza kazał się nie martwić. Nie wiem co myśleć . Ostatnio miałam betę 5760WOW