Moonstone
Moderator
Zawsze powinno się zrobić 2 pomiary po 24 hHej odebrałam dziś wyniki 1 bety
Beta wynosi 5762,0 mlU/ml
Czyli ciąża jest czy nie? Czy muszę iść na następne badanie po raz drugi ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zawsze powinno się zrobić 2 pomiary po 24 hHej odebrałam dziś wyniki 1 bety
Po 24 czy 48? Bo już zgłupiałam.Zawsze powinno się zrobić 2 pomiary po 24 h
48 hPo 24 czy 48? Bo już zgłupiałam.
Oki dzięki za odpowiedź.
Powiedz mi dużo miałaś tych krwawień ?Ja na początku ciąży też miałam krwiaka aż do 12 tygodnia. Lekarz mówił że jak będzie jakiekolwiek krwawienie
to mam od razu do niego pisać ale nie panikować bo to prawdopodobnie krwiak, i to krwawienie nie zagraża dziecku. Lekarz mówił że albo będzie krwawienie albo krwiak się sam wchłonie.
Szczerze? Nie znam się ją nigdy takiego badania nie robiłam. Żaden lekarz nie zlecał mi a ja jakoś nigdy nie myślałam aby zrobić.Hej odebrałam dziś wyniki 1 bety
Hej co do bety pokazuje tydzień 5. Byłam u lekarza prywatnie bo dostałam krwawień nie obfitych ale kilka razy gdy byłam w toalecie i postarałam się papierem był czerwony. Pani doktor powiedziała że krwiaka żadnego nie ma nie wiem czy się opróżnił czy nie. Powiedziała że widzi dzieciątko ale niestety nie widzi bicia serduszka , podejrzewa 6 tydzień ale mówi że może być ciąża młodsza o 5-7 dni dlatego może serduszko być widać dopiero. Jeśli beta się podwyższy mam brać leki podtrzymujące ciążę. Jeśli nie podwyższy się to wiadomo co oznacza .. modlę się aby wszystko było dobrzeSzczerze? Nie znam się ją nigdy takiego badania nie robiłam. Żaden lekarz nie zlecał mi a ja jakoś nigdy nie myślałam aby zrobić.
Roniłam testy pokazywały ciąże i trzy razy nieprawidłowe były a następna czwarta rośnie we mnie ❤
Wynik wydaje mi się że jest duży ale na tym usg to ja szczerze nic nie widzę.
Ale ja się tak znam jak na wróżeniu na fusach
Powtórz za 48 jak tu zalecają i umów się do lekarza wydaje mi się że już powinno być coś widać ale tak jak mówię ja się nie znam.
A co pokazuje wykres referencyjny laboratorium ? Bo tam na pewno są oznaczenia do tej bety który powinien pokazać który to tydzień.
Śledzę wątek, trzymam kciukiHej co do bety pokazuje tydzień 5. Byłam u lekarza prywatnie bo dostałam krwawień nie obfitych ale kilka razy gdy byłam w toalecie i postarałam się papierem był czerwony. Pani doktor powiedziała że krwiaka żadnego nie ma nie wiem czy się opróżnił czy nie. Powiedziała że widzi dzieciątko ale niestety nie widzi bicia serduszka , podejrzewa 6 tydzień ale mówi że może być ciąża młodsza o 5-7 dni dlatego może serduszko być widać dopiero. Jeśli beta się podwyższy mam brać leki podtrzymujące ciążę. Jeśli nie podwyższy się to wiadomo co oznacza .. modlę się aby wszystko było dobrze