Witam Was wszystkie borykajace się z problemem krwiaka w I trymestrze. To moja druga ciąża (pierwsza- poronienie w 8/9 tyg, serduszko przestało bić i bylo łyżeczkowanie) i teraz dość szybko po poronieniu udało się zajść w drugą ciążę. Lekarze ktorych pytałam mówią że nie warto za długo czekać bo nawet WHO powoli przymierza się do zmiany stanowiska gdyz badania pokazują że najlepiej próbować po poronieniu w pierwszych 6 cyklach jeśli oczywiście wszystko jest ok fizycznie i psychicznie. Teraz beta nizsze wartości (zaczęłam od 33) ale wzrost idealny i one w zakresie norm a ponoć to a nie liczby są wyznacznikiem rozwoju tylko właśnie przyrost. Niemniej jednak ciąża wewnątrzmaciczna, w 5t6d pęcherzyk 8 mm ale na usg krwiak blisko i to duży, 19mm na 7mm. Nie krwawie, jeden raz brudzenie brunatne ale nic nawet na bieliźnie tylko na papierze zauważyłam i wtedy właśnie pojechałam na usg sprawdzić o co chodzi. W 4tyg od OM na pierwszym usg nie było tego krwiaka i pęcherzyka też nie, tzn były tylko 2 kropki i endometrium grube. Wnioskuję że z jednej rozwija się Maluch a drugi to krwiak. Nie mniej jednak to usg na którym wyszedl krwiak bylo zrobione na urlopie poza moim miastem, jutro wizyta u mojej dr. Tamta lekarka bardzo ok, kazała odpoczywać, nie dźwigać, nie łazić za dużo, nie mówiła o lezeniu plackiem ale wróciłam do domu i leżę. Mówi że krwiak nie mały ale jak nie krwawie to 50/50 daje szansę, jak zacznę to może krwiak "porwać" że sobą dość słaby i mały jeszcze plod. Wpisała poronienie zagrażające.. Staram się być dobrej myśli, pozytywnie się nastawić, historie że się wchłonąl pomagają. Napiszcie jesli macie podobne zmagania, razem raźniej trochę Wiem że każda ciąża jest inna, nie ma co porównywać ale wymiana myśli często potrafi dodać skrzydeł..
reklama
Rozwiązanie
A jakie leki dostałaś na tego krwiaka jeśli mogę zapytać?
Utrogestan 200 plus magnez 3 razy dziennie i douphaston brałam.
Agaataa
Zaciekawiona BB
Potrafią te paskudztwa zestresowac.. Brąz to stara krew tak wszędzie piszą i tego mocno życzę. Ja 11t5dzien więc jeszcze 2 do końca pierwszego trymestru..
[/QUOTE
ooo super! Już prawie 12tydzień więc ciąża pewniejsza to i krwiak napewno zniknie
reklama
Dziewczyny ja po prenatalnych i krwiak zniknął zupełnie! Lekarz powiedział że tak z nimi jest, są, niepokoją a później giną. Uspokajal że nie powinien już wracac bo w 1 trym to najczęściej się dzieje i żeby odetchnąć. Myślę że wtedy z tym krwawieniem się oproznil a pozytywne nastawienie i modlitwy pomogły mnie Dzidzia rośnie i w badaniu nie ma nic niepokojącego ale płeć dopiero z nifty bo nie było dziś widać. Wierze ze u Was też wszystko pięknie się skończy!
KarolinaAnna.K
Fanka BB :)
To świetna wiadomośćDziewczyny ja po prenatalnych i krwiak zniknął zupełnie! Lekarz powiedział że tak z nimi jest, są, niepokoją a później giną. Uspokajal że nie powinien już wracac bo w 1 trym to najczęściej się dzieje i żeby odetchnąć. Myślę że wtedy z tym krwawieniem się oproznil a pozytywne nastawienie i modlitwy pomogły mnie Dzidzia rośnie i w badaniu nie ma nic niepokojącego ale płeć dopiero z nifty bo nie było dziś widać. Wierze ze u Was też wszystko pięknie się skończy!
P
pożegnanie
Gość
Mówiłam Ci że tak będzie ❤!Dziewczyny ja po prenatalnych i krwiak zniknął zupełnie! Lekarz powiedział że tak z nimi jest, są, niepokoją a później giną. Uspokajal że nie powinien już wracac bo w 1 trym to najczęściej się dzieje i żeby odetchnąć. Myślę że wtedy z tym krwawieniem się oproznil a pozytywne nastawienie i modlitwy pomogły mnie Dzidzia rośnie i w badaniu nie ma nic niepokojącego ale płeć dopiero z nifty bo nie było dziś widać. Wierze ze u Was też wszystko pięknie się skończy!
Cieszę się bardzo z Tobą i gratuluję! Dzielni byliście oboje i Dzidzia i Ty !
Tak trzymać!
Ja dziś 12t1d z om a z usg 12t3d i powiem Ci że lekarz mi mówił że mogą być różne uplawy i śluz mimo że nie miałam. Tez miałam kłucie czy coś w tym rodzaju ale trwało 2 dni i mi mówili ze jak nie jest to silne i niepokojące to że to normalne związane ze wzrostem dziecka i minęło. Wszystko będzie dobrze, jak 9 tydz za Tobą to już bezpieczniej@adamka mam pytanie bo Ty jesteś do przodu o jakis tydzień(?), ja dzis 10+3 mam kłucie jakby w miednicy, po prawej stronie (Mały jest po lewej❤). W ubiegłym tygodniu maialm spory śluz a dziś wkladka sucha, jak u Ciebie to wyglada?
Agaataa
Zaciekawiona BB
ooo ale super! Wspaniała wiadomość! ❤ Bardzo się cieszę że krwiaczek zniknął i że badania prenatalne wyszły pozytywne! Gratulację ❤Dziewczyny ja po prenatalnych i krwiak zniknął zupełnie! Lekarz powiedział że tak z nimi jest, są, niepokoją a później giną. Uspokajal że nie powinien już wracac bo w 1 trym to najczęściej się dzieje i żeby odetchnąć. Myślę że wtedy z tym krwawieniem się oproznil a pozytywne nastawienie i modlitwy pomogły mnie Dzidzia rośnie i w badaniu nie ma nic niepokojącego ale płeć dopiero z nifty bo nie było dziś widać. Wierze ze u Was też wszystko pięknie się skończy!
P
pożegnanie
Gość
Na pewno jest dobrze, ale chcę z kimś przede mną skonsultować, bo na piątkowym USG z Dzidzia ❤ wszystko było świetnie i dziś brak śluzu i nie wiem właśnie co to oznacza. Dziękuję .Ja dziś 12t1d z om a z usg 12t3d i powiem Ci że lekarz mi mówił że mogą być różne uplawy i śluz mimo że nie miałam. Tez miałam kłucie czy coś w tym rodzaju ale trwało 2 dni i mi mówili ze jak nie jest to silne i niepokojące to że to normalne związane ze wzrostem dziecka i minęło. Wszystko będzie dobrze, jak 9 tydz za Tobą to już bezpieczniej ♥
Myślę że jak to nie krwawienie to różnego rodzaju śluz może się pojawiać, mnie lekarz dziś na wyrost ostrzegał żebym się nie martwiła jakby były..Na pewno jest dobrze, ale chcę z kimś przede mną skonsultować, bo na piątkowym USG z Dzidzia ❤ wszystko było świetnie i dziś brak śluzu i nie wiem właśnie co to oznacza. Dziękuję .
reklama
P
pożegnanie
Gość
Dzieki!!! Ja reaguje na zmiany, bo nie wiem co oznaczają, ale wiem że jest OK ❤!Myślę że jak to nie krwawienie to różnego rodzaju śluz może się pojawiać, mnie lekarz dziś na wyrost ostrzegał żebym się nie martwiła jakby były..
Spicie dziś pięknie !