reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krwiak 1.7 na 1

Martyna2244

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny.bylam wczoraj na usg. Mam wyliczone dokladnie 6 tyg wczoraj i mamy pecherzyk 1.1,cialko zolte i zarodek 3.3 z zaczynajacymi sie tlic komorkami i to bylo wlasnie tworzace sie serduszko . Jedyny problem to maly krwiak 1.7x1, ale nie przylega do pęcherzyka i jest dość jasny na obrazir wiec prawdopodobnie sie wchlania. Mialyscie podobny obraz usg? Z zalecen tylko progesteron raz dziennie i nie dzwigac, oszczedzac sie.

Załączniki

• IMG_20211218_133342.jpg
    IMG_20211218_133342.jpg
    957,7 KB · Wyświetleń: 119
  • IMG_20211218_133252.jpg
    IMG_20211218_133252.jpg
    945,1 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Hej dziewczyny.bylam wczoraj na usg. Mam wyliczone dokladnie 6 tyg wczoraj i mamy pecherzyk 1.1,cialko zolte i zarodek 3.3 z zaczynajacymi sie tlic komorkami i to bylo wlasnie tworzace sie serduszko . Jedyny problem to maly krwiak 1.7x1, ale nie przylega do pęcherzyka i jest dość jasny na obrazir wiec prawdopodobnie sie wchlania. Mialyscie podobny obraz usg? Z zalecen tylko progesteron raz dziennie i nie dzwigac, oszczedzac sie.
Bratowa tak miała nawet dwa krwiaki , które pękły w 9tyg. Trafiła do szpitala ale w żaden zposob nie zagroziło zarodkowi. Z zaleceń lezenie i duphaston. Nie dźwigaj, nie schylaj się. W 14 tyg juz po problemie, aktywna reszta ciąży:)

@Martyna2244 jak tam sytuacja u ciebie , kiedy następna wizyta ?

Ja dostałam krwiaka w 6t zaraz obok pęcherzyka, potem w 10t znowu a obecnie jestem w 12t i znowu 😅
no niestety, bywa i tak.
Leż leż i jeszcze raz leż, nic nie noś i nie podnoś.
Czasami kwriak pojawia się tylko raz a potem jest spokój, czasami kobiety w ogóle nie mają żadnych problemów, a czasami co chwilę coś wyskoczy tak jak u mnie.

Zawsze pamiętaj o tym że jeśli jest pęcherzyk, zarodek a potem już serduszko to tego się trzymamy- serduszka. A krwiak... ? Krwiak jak krwiak, się wchłonie 😉👍
Tylko trzymaj się tego żeby jaknajwiecej odpoczywać .

Do góry