reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwawienie, skrzep

Hej, chciałabym zapytać o poradę, od 3 dni pobolewał mnie lekko brzuch oraz zaczęło pobolewać mnie w krzyżu, myślałam że to od okresu który miał przyjść jak się okazało 2 dni później właśnie dostałam okres, z tym że jest go znacznie więcej niż zwykle i jest on jakiś jaśniejszy, kolor krwi jano czerwony.Podczas wizyty w toalecie wyleciał ze mnie taki duzy skrzep, wczensiej tez mialam skrzepy przy okresie ale nie az takie i takiego koloru co teraz.Strasznie boli mnie brzuch jestem caly czss na tabletach przeciwbolowych. Wczensiej bylam u Pani ginekolog ktora stwierdzila ze mam torbiel na prawym jajniku, czy to moze byc pekniecie tego torbiela czy raczej cos innego?, zaznaczę ze do ginekologa jestem umówiona dopiero za 3 dni, ale już nie mogę wytrzymać i pomyślałam że zapytam może któraś miała podobnie. Wstawię zdjęcie jak to wyglądało.
Screenshot_20250317_204609_Gallery.jpg

reklama
Miesiączka od miesiączki może się różnić.
Pęknięcie torbieli raczej byś zauważyła... to bardzo silny nagły ból.

Często związany z wymiotami, gorączką, zatrzymaniem możliwości korzystania z toalety - torbiel czasem wylewa się w otrzewną powodując stan zapalny. Taki stan zapalny jest stanem bardzo ostrym, powoduje uczucie napiętego obolałego brzucha, tzw "ostrego brzucha", gdzie nie da rady wskazać miejsca bólu, bo zwyczajnie boli od żołądka aż po przydatki.

U mnie podczas okresu takie skrzepy to raczej normalna rzecz - jeżeli bardzo się martwisz spróbuj przełożyć lekarza wcześniej. Zadzwoń powiedz jaka jest sytuacja może się uda.

Do góry