reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

krwawienie 7dpo

mamaGrzywacza

Zaciekawiona BB
Dziewczyny poradzcie cos...jestem teraz7dpo , dzis zrobilam test ale raczej negatywny. owulacje mialam 21dc. Czy jest mozliwe teraz ze mam okres? to nie takie mocne krwawienie, raczej plamie, drugi dzien-powioedzmy lekki bardzo okres...Bralam acard, magnez vitb6, zelazo, kwas foliowy i vit d. Staramy sie o dzidziusia od sierpnia. Moje cykle zawsze trwaly ok 32-33 dni. I akurat teraz taki dziwnie krotki, i w zeszlym miesiacu 27dni.. 3 mce temu mialam cykl stymulowany CLO ... czy cos sie moglo rozregulowac? czy to okres ...a moze implantacja? dodam tylko ze tem podwyzszona bo biore teraz utrogestan 2xdziennie. Co sie dzieje? nie mieszkam w pl a do ginka tak latwo sie nie dostane tutaj teraz na sierpien mam wizyte dopiero...aha i podczas brania acardu zawsze plamie...czy to normalne?

reklama
Poczekaj i zrób test, na wszelki wypadek dużo odpoczywaj i może weź nospę. Ja w ciąży plamiłam 2 razy, raz to miałam cały papier na ręce czerwony, dużo było, teraz obyło się na szczęście bez, ale miałam bardzo silne skurcze. Ostatnią miesiączkę miałam 1 marca i teraz zawsze się coś dzieje na początku miesiąca. Tak jest bardzo często.

Zrób test za kilka dni, a jakby wyszedł negatywny to może powtórz.

Implantacja rozpoczyna się pomiędzy 6-7 dpo a kończy się około 48h później. Dopiero od tego momentu zaczyna być produkowane hcg we krwi. Czyli bhcg pojawi się najwcześniej 11dpo, ale stężenie będzie tak małe że nie będzie wykrywalne jeszcze w moczu (tylko testy z krwi). Najwcześniej test z moczu możesz zrobić 15dpo.
Plamienie w tym okresie, to pozytywny objaw - zarodek najprawdopodobniej rozwija się przepisowo. Co zwiększa szanse na pozytywne rozwiązanie:-) trzymam kciuki

Ja owu miałam 16 lipca . Dziś 24 dc a moje testy i to nie z porannego moczu wyglądają tak
1469482433376.jpg

Napisane na SM-T280 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1469482433376.jpg
    1469482433376.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 2 802
Według mnie powinnaś po prostu pójść do lekarza, na forum nie dowiesz się jaki faktycznie jest Twój stan zdrowia.

Do góry