reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

krosteczki, które nie znikają

sajmon1010

Aktywna w BB
Witam. Dziewczyny proszę wypowiedzcie się. Mój obecnie 16 miesięczny synek ma krosteczki na twarzy, poniżej łokci, poniżej kolan.Są one bardzo malutkie i w kolorze ciała, nie drapie ich, poza tym problemów zdrowotnych także nie ma. Krosteczki towarzyszą mu od pierwszych dni życia. Podejrzenie padło na skazę białkową, ale w testach robionych po ukończeniu przez niego 1 roku życia nie wyszło aby był na coś uczulony. Krosteczki nie nasilają się, ale i nie znikają. Kąpiel w płynie natłuszczającym, zmiana jego proszku do prania....?
Lekarze jakoś nie zajmują konkretnego stanowiska. Pozdrawiam :) Dodam, że miał przepisane maści robione. Początkowo łagodziły ten stan, ale po pewnym czasie skora bez krosteczek zaczęła źle reagować na te maści i teraz nic nie stosuję.

reklama
spróbuj może kapać w emolientach przez 3-4 dni i zobacz czy jest różnica może ma po prostu delikatną skóra skorą do podrażnień lub kąpiel w krochmalu

Moja 15 miesięczna córka też ma krosteczki na buzi. Miała trądzik niemowlęcy więc dlugo nie zwracałam na to uwagi. Ale mijał czas a to nie schodziło. Nie robilam testow alergicznych ale wyeliminowałam z diety pomidory i cytrusy i prawie zniknęły. Próbowałaś diety eliminacyjnej?

Do góry