Witam,
potzrebuje szybkiej,sprawnej podpowiedzi
Jestem w 34 tyg ciązy i na dniach będę miała cesarskie cięcie i niestety odkladalam na pozniej wzsystkei moje pytania a teraz na gwałt potrzebuje pomocy.
Jestem zatrudniona na czas okreslony do dnia porodu.
Otzrymuje z ZUS za zwolnienie lekarskie.
Prawcowałam 5 lat w ciągu
Proszę podpowiezdieć czy dobrze myśle - po urodzeniu dziecka musze zawiez informacje do zakladu pracy, do ZUS - tam starac się o urlop macierzyński.
Ile dokladnie trwa? Jak kwota?
Po ukończeniu urlopu macierzynskiego muszę iść na bezrobocie - tam otzrymam wychowawczy?!jak dlugo - bo podjąć pracy nie będe mogla, ponieważ nie mam z kim zostawić dziecka.
Jestem w wolnym zwiążku - czy otrzymam becikowe? Musze wtedy iść do Opieki Społecznej?
A jak z rodzinnym - kiedy przysługuje i czy Ojciec moze odbierac?
Ile przysluguje urlopu za urozdenie dziecka dla Ojca?
Z góry zdiękuje za odpowiedz na bardzo dużo pytań ))
Pzdr
Iwona
potzrebuje szybkiej,sprawnej podpowiedzi
Jestem w 34 tyg ciązy i na dniach będę miała cesarskie cięcie i niestety odkladalam na pozniej wzsystkei moje pytania a teraz na gwałt potrzebuje pomocy.
Jestem zatrudniona na czas okreslony do dnia porodu.
Otzrymuje z ZUS za zwolnienie lekarskie.
Prawcowałam 5 lat w ciągu
Proszę podpowiezdieć czy dobrze myśle - po urodzeniu dziecka musze zawiez informacje do zakladu pracy, do ZUS - tam starac się o urlop macierzyński.
Ile dokladnie trwa? Jak kwota?
Po ukończeniu urlopu macierzynskiego muszę iść na bezrobocie - tam otzrymam wychowawczy?!jak dlugo - bo podjąć pracy nie będe mogla, ponieważ nie mam z kim zostawić dziecka.
Jestem w wolnym zwiążku - czy otrzymam becikowe? Musze wtedy iść do Opieki Społecznej?
A jak z rodzinnym - kiedy przysługuje i czy Ojciec moze odbierac?
Ile przysluguje urlopu za urozdenie dziecka dla Ojca?
Z góry zdiękuje za odpowiedz na bardzo dużo pytań ))
Pzdr
Iwona