reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KRAKÓW MEDYCZNIE - dobry lekarz szpital, badania

reklama
Być może zdubluję pytanie, ale wątki są dość stare i może się coś pozmieniało.

Szukam pediatry w okolicach Wzgórz Krzesławickich/Nowej Huty.
Teraz chodzimy do dr Podsiadło na Wzgórzach, ale jestem bardzo niezadowolona:
* na każdej wizycie słyszę co innego (podawać kaszkę wieczorem/nie podawać; w 3 miesiącu twierdziła, że zęby będą wychodzić lada dzień, w 6 powiedziała, że nic nie widać, żeby coś ruszało)
* napletek, który pierwsze miesiące czy nawet lata może być fizjologicznie lekko przyrośnięty, odciągnęła tak, że synkowi stanęły łzy w oczach (mimo moich zapewnień, że sika bez problemu i nic go nie boli)
* w 6 tygodniu, kiedy mówiliśmy o lekkich wzdęciach, od razu "zdiagnozowała" skazę białkową, kazała przejść na ścisłą dietę i chciała przepisać lek (debridat), ale zapomniała nazwy i w końcu nie wypisała recepty (wzdęcia przeszły po dwóch kropelkach esputikonu
* na pierwszej wizycie przepisała antybiotyk w kropelkach, którymi mieliśmy zakrapiać pępek, bo niby źle się goił - tego samego dnia położna na wizycie domowej powiedziała, że wszystko jest w porządku, dwa dni potem kikut odpadł i pępek jest idealny.

Póki co na szczęście chodzimy tam tylko na szczepienia, ale chciałabym dla świętego spokoju zapisać Franka do jakiegoś dobrego lekarza, żeby w razie czego nie szukać kogoś na szybko.
Będę wdzięczna za polecenie dobrego pediatry.

Mamy Drogie! Wyjątkowo nie w temacie dziecięcym, tylko matczynym! Od mojego karmienia piersią chyba mam już całkiem odwapniony organizm, bo najpierw złamałam rękę, a teraz wypadło mi pół zęba. A co gorsza coś mi tam kiełkować zaczyna! :crazy: Możecie jakiegos dobrego dentyste w krakowie polecic??? Będe wdzieczna za jakies sprawdzone namiary!

Ja ci moge polecić dr. Sabat z Ultramedica. Młoda ale rewelacyjna, ja jestem panikara i dentysty boje sie jak ognia a dzieki niej w ciąży przeprowadziłam leczenie zębów. Może nie jest to tania klinika ale liczy sie jakość.

hej. nie iwem czy w odpowiednim wątku. Potrzebuje namiar na jakąś fajną położną z Krakowa. Mam rodzić w uniwersyteckim ale okazało sie ze mój mąż nie może być ze mną. Dlatego szukam polożnej sprawdzonej albo douli która by mi w tym pomogła. Nie jestem panikara, ale wiem co moze pomóc taka osoba bo doświadczyłam tego w pierwszym porodzie i jakoś teraz nie wyobrażam sobie rodzenia samej.
pomożecie

hej hej, jeśli o mnie chodzi, to polecam ginekologa Jerzego Wolaka przy pętli Mały Płaszów, jeśli chodzi o szpital polecam Kopernika i totalnie odradzam Ujastek i Narutowicza, jeśli chodzi o pediatrę to ja na dawnym Zakrzówku byłam, bo moja mama była tam pielęgniarką, ale nie wiem jak jest teraz. Jeśli chodzi o szpitale dziecięce to bez wątpienia Prokocim, świetni lekarze, przemiła atmosfera i przede wszystkim naprawdę można na nich polegać, mojego narzeczonego tam operowali bo miał guza gdy był mały, ja parę lat temu miałam tam operację oka, moja kuzynka lezała w zeszłym roku na serduszko i wszystko było super, odpoczynek z dziećmi nad wodą w Krakowie również polecam to na co mam widok z balkonu, czyli Zalew Bagry, strzeżone kąpielisko, czysta woda, bezpieczny plac zabaw, gdyby ktoś chciał wpaść to zapraszam :)

hej hej, jeśli o mnie chodzi, to polecam ginekologa Jerzego Wolaka przy pętli Mały Płaszów, jeśli chodzi o szpital polecam Kopernika i totalnie odradzam Ujastek i Narutowicza, jeśli chodzi o pediatrę to ja na dawnym Zakrzówku byłam, bo moja mama była tam pielęgniarką, ale nie wiem jak jest teraz. Jeśli chodzi o szpitale dziecięce to bez wątpienia Prokocim, świetni lekarze, przemiła atmosfera i przede wszystkim naprawdę można na nich polegać, mojego narzeczonego tam operowali bo miał guza gdy był mały, ja parę lat temu miałam tam operację oka, moja kuzynka lezała w zeszłym roku na serduszko i wszystko było super, odpoczynek z dziećmi nad wodą w Krakowie również polecam to na co mam widok z balkonu, czyli Zalew Bagry, strzeżone kąpielisko, czysta woda, bezpieczny plac zabaw, gdyby ktoś chciał wpaść to zapraszam :)
mozna wiedziec skad takie odradzanie Ujastka??

reklama
Magda Zlosnica na watku o kopernika sama sie pyta jak tam jest wiec chyba nie ma podstaw do odradzania Ujastka. Mysle ze to dobry wybor bo ty chyba tam zamierzasz rodzic z tego co pamietam?

Do góry