reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krągłości i okrągłości majówek 2011-zdjecia i waga

Mandrzejczuk piękny ten Twój brzuszek:) Tu gdzie masz dziarę mi niedawno rozstępy wyskoczyły :(

reklama
Śliczne dziewczyny jesteście i widzę, że z każdym tygodniem różnica między brzuszkami się powiększa :tak::-)

Ostatnio dużo się mówi o diecie Dukana, jest bardzo niezdrowa i szkodliwa. Najlepiej mniej jeść i więcej się ruszać, zrezygnować z białego pieczywa i cukru, ograniczyć tłuszcze i jeść normalne posiłki. A jeśli ktoś sobie nie radzi polecam wizytę u dietetyczki. Po ciąży organizm jest mocno zmęczony i wyeksploatowany, do tego jeśli się karmi piersią nie należy dodatkowo go obarczać dietami.

Kiedyś wyczytałam, że ciało potrzebuje tyle miesięcy na regenerację ile trwa ciąża.

Hope coś jest z tym czasem. Bo ja spotkałam się z opinią, że po ciąży trzeba dać sobie z rok czasu (jeśli się karmi) na schudnięcie w naturalny sposób. Wiadomo, że nie będziemy laski od razu w maju czerwcu ale hormony też zrobią swoje i będziemy wracać do figury.

Dziewczynki, będziemy laski i w maju i w czerwcu i wogóle ... tylko, może nie w tradycyjnym ujęciu :-p Ważne, żeby postarać się dobrze czuć się we własnym ciele ...
ja czasami czuje się jak wieloryb, ale mój partner i jego ... reakcje fizjologiczne na moje ciało :laugh2: działają bardzo krzepiąco i bardzo podnoszą moją samoocenę, a też mam juz z 11 kg na plusie, jak nie więcej :eek:

Ja po pierwszej ciąży chudłam dokładnie 9 miesięcy, podobnie jak z odzyskiwaniem sił. Dokładnie po tym czasie wróciłam do pełnej formy. Ale też miałam 10 lat mniej ;-)

Chacha coś mi się jeszcze przypomniało. Na co dzień jestem osobą dość hm... zgrabną, na pewno nie przystępną, ubieram się "do ciała" i teraz absolutnie wszyscy chcą mnie zobaczyć. Najczęściej o co pytają to: a jak wglądasz, dużo przytyłaś, jaki masz brzuch? I koniecznie chcą mnie obejrzeć.

A ja jak na złość jestem zakopana w swojej jamce w domku :-D:-p
Nie ma oglądania, to nie kino :-p

Ostatnia edycja:
u mnie tak samo jak ktoś kto mnie dawno nie widział do mnie dzwoni to pierwsze pytanie ile przytyłam ?? :-D

Oj Styna, może być ciężko :-p Na szczęście miesiące po porodzie nam sprzyjają, ciepło, dużo warzyw i owoców, długie dni, jest szansa :-D;-)

reklama
Hope nie strasz mnie ja nie mam 9 miesięcy, bo we wrześniu wychodzę za mąż

Właśnie proszę nie straszyć, bo ja również nie mam 9mies, bo w październiku wychodzę za mąż :) Styna - powodzenia, trzymam &&&

I Wszystkim mamusią gratuluję pięknych brzusiów :) może sama się swoim na wieczór pochwalę...

Do góry