reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krągłości i okrągłości majówek 2011-zdjecia i waga

No właśnie moja przyjaciółka stosuje właśnie dukana i jest zachwycona. Też ma dwoje dzieci i sen z oczu spędzał jej wisząćy brzuch po ciążach a dzięki dukanowi wygląda cudnie i w ciągu 1,5 tygodnia schudła 4 kg no i efekty naprawde są widoczne. Tak się napaliłam że gdy tylko skończę karmić chyba też zastosuję.Koleżanka już zbiera dla mnie przepisy i nie mogę się doczekać... :-)

reklama
ViKacmiaG no niby zdrowe ale cała dieta polega na tym że je się praktycznie w większości białko które strasznie zakwasza organizm więc dla dziecka to raczej nie bardzo zdrowe poza tym mogą wystąpić jakieś skazy (np. białkowa) u dziecka. Ponadto w pierwszej fazie tej diety która trwa od 5 - 10 dni je się TYLKO białkowe produkty więc taka dawka białka w mleku naprawdę nie jest wskazana...

jolek27 dziękuję:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a to nie można karmić na dukanie??
przecież to ponoć zdrowe jedzenie...

No nie bardzo zdrowe. Tzn niezdrowe jest to że dieta jest mało zbilansowana na początku. Nie zagłębiałam się w jej szczegóły ale wiem, że moja szwagierka musi sobie wielu rzeczy odmówić min. węglowodanów na początku. A przy karmieniu to raczej trzeba jeść lekkostrawnie i różnorodnie. Ale może się mylę. Ja bym w każdym razie nie ryzykowała z dietą przy karmieniu bo można sobie zrobić krzywdę - dziecko wyssie wszystko co trzeba ale nam niewiele zostawi.

no ja tam nie wiedziałam bo się w to nie zagłębiałam , widziałam tylko kilka przepisów i wyglądały mi w sumie na normalne...
więc myślałam ze to wszystko takie zdrowe i wogóle..
ale z tym białkiem racja...

no to trzeba czekać aż się skończy karmić...

Dieta ta ma również swoich przeciwników no ale jest skuteczna i widać szybko efekty. A my kobietki jesteśmy tak skonstruowane że większość nie patrzy na efekty uboczne tylko na to co chcemy czyli w tym wypadku świetny wygląd i spaadek wagiiiiiiiiiiii ;-)

Dobra babeczki wpadnę pewnie jutro... :-) Dobrej nocki;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zgadzam się że Dukan robi cuda ;-) mam przykład na siostrze która właśnie stosuje się do tej formy żywienia i jest bardzo zadowolona :tak: pewnikiem jak skończę karmić skusze się na nią a co :-p

wklejam info o diecie białkowej:
Dukan może skuteczna ale i bardzo niezdrowa dieta. Przede wszystkich zakwasza organizm, opiera się głównie na spożyciu w dużych ilościach białka. Białko posiada właściwości budulcowe, a do codziennego funkcjonowania potrzebujemy przede wszystkim energii. Aby uzyskać ją z białek dochodzi do intensywnego obciążenia wątroby. Dodatkowo białko „zakwasza” organizm. Także nerki muszą wykonać ogromną pracę, żeby oczyścić ustrój i przywrócić mu odpowiednie pH. Potrzebują do tego dużo wody, dlatego „kradną” ją z komórek, tak więc na spadek wagi podczas stosowania diety składa się także ubytek wody w organizmie. Może się zdarzyć, że w wyniku tej pracy dojdzie do zmiany istoty krwi. Spożywanie nadmiernych ilości białek może powodować zaburzenia w metabolizmie organizmu, doprowadzając do chorób wątroby i nerek z powodu ich przeciążenia. Stały nadmiar białka w pożywieniu (szczególnie tego pochodzącego z mięsa) przyczynia się do powstawania chorób serca, raka jelita grubego, a także choroby zwyrodnieniowej stawów. Dodatkowo taka dieta sprzyja zaparciom oraz rozwojowi bakterii gnilnych w jelitach. Na dłuższą metę powoduje także nerwowość, bezsenność oraz wzrost ciśnienia tętniczego. I choć niewątpliwie są osoby, które po zastosowaniu tej diety w krótszym okresie czasu mogą czuć się znakomicie, to trzeb jednak pamiętać o ewentualnych konsekwencjach wynikających z dłuższego nadmiernego spożycia białek.

Ja zdecydowanie polecam dietę warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej, jest tania i bardzo skuteczna.
http://www.dieta-dabrowska.pl/dieta.html

reklama
dieta dukana przynosi efekty, stosowała ja moja znajoma, ale nie jest dla mnie, ze względu na ograniczanie węglowodanów, a bez nich to ja nie funkcjonuję ;) dla mnie najlepsza, najskuteczniejsza i niezawodna dieta to MŻ- "mniej żreć" ;))) niczego sobie nie odmawiam, więc nie mam ataków apetytu na słodycze naprzykład, a chudnę ;)

Do góry