reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kp

olta

Zaciekawiona BB
Witam
Moje dziecko zaraz kończy 5msc.
Malo tego że chodzi spać między 23a2 w nocy, to jeszcze bywa tak że widać że jest zmęczona oczy malutkie ssie piers odrywa się odwraca zaraz wraca i głową i szuka piersi jest taka nie spokojna..
Czasem to kupka ją męczy ale teraz już nie chodzi o kupkę.. Po jakimś czasie usniesz kolo1h jak się zmęczy:((
W dzien jest okej nie zachowuje się tak więc raczej to nie chodzi o pokarm..
Robila 2 razy dziennie kupkę teraz bywa i tak że nawet z 6razy zrobi.. Nie mam już glowy do tego co robic gdzie szukać problemu

reklama
Witam
Moje dziecko zaraz kończy 5msc.
Malo tego że chodzi spać między 23a2 w nocy, to jeszcze bywa tak że widać że jest zmęczona oczy malutkie ssie piers odrywa się odwraca zaraz wraca i głową i szuka piersi jest taka nie spokojna..
Czasem to kupka ją męczy ale teraz już nie chodzi o kupkę.. Po jakimś czasie usniesz kolo1h jak się zmęczy:((
W dzien jest okej nie zachowuje się tak więc raczej to nie chodzi o pokarm..
Robila 2 razy dziennie kupkę teraz bywa i tak że nawet z 6razy zrobi.. Nie mam już glowy do tego co robic gdzie szukać problemu
Dodam że brzuch wylewa się na boki jej wymiotuje mlekiem ale tylko jej zabiorę pierś to szuka jej i placze dorwie się do niej jakby nie jadła cały dzień

Nie ma mowy, smoczek traktuje jako gryzaka. Zassie i czuje że to nie piers wypluwa.. Nawet mleka z butelki nie chce jeść :(

A jak Wasza siatka centylowa? Jeśli nie posiadasz to zrób w aplikacji child growth tracker (ma siatki who dla dzieci karmionych piersią), wpisz wszystkie znane wagi swojego malucha, urodzeniową, spadkowa, wyjściowa ze szpitala, z wizyt patronazowych, że szczepień.
Ogólnie to mniej więcej 3-6 miesiąc pojawiają się takie nerwy przy piersi często i trzeba je przeczekać... Karmić bujając, chodząc, próbować na leżąco, na stojąco...
Jeśli nie dajesz smoczka i butelki, to super. W sensie na pewno to nie odrzucenie piersi z powodu smoczka/butelki i to możesz wykluczyc. :)
Masz szybki wypływ?
Polecam Ci też grupę na FB

A jak Wasza siatka centylowa? Jeśli nie posiadasz to zrób w aplikacji child growth tracker (ma siatki who dla dzieci karmionych piersią), wpisz wszystkie znane wagi swojego malucha, urodzeniową, spadkowa, wyjściowa ze szpitala, z wizyt patronazowych, że szczepień.
Ogólnie to mniej więcej 3-6 miesiąc pojawiają się takie nerwy przy piersi często i trzeba je przeczekać... Karmić bujając, chodząc, próbować na leżąco, na stojąco...
Jeśli nie dajesz smoczka i butelki, to super. W sensie na pewno to nie odrzucenie piersi z powodu smoczka/butelki i to możesz wykluczyc. :)
Masz szybki wypływ?
Polecam Ci też grupę na FB
Nie wiem jaki mam wypływ 😃 To moje pierwsze dziecko dlatego się stresuje :( Wagę ma prawidłowa bynajmniej tak mi mówili na szczepieniu gdy byłam teraz

Do góry