reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Koślawość nóg u trzylatka - opinie?

Dobry wszystkim, pierwszy post,

Przed wizytą u ortopedy chciałem podpytać rodziców dzieci w okolicach 3. roku życia, czy ich pociechy wykazują/wykazywały koślawość nóg zbliżoną do poniższej:

IMG_3540[92060].jpg

Czytałem w rozmaitych "źródłach internetowych", że koślawość nóg w tym wieku jest zasadniczo normą (do pewnego stopnia) i z wiekiem się samoczynnie koryguje, ale obawiam się, że u syna poszła ona za daleko. Oczywiście - skonsultuję to niebawem ze specjalistą, ale najpierw chciałem usłyszeć "vox populi".

reklama
Ja zaczęłam obserwować ten wątek również licząc na jakąś poradę. Córka ma 3 latka i jakiś czas temu zauważyłam koślawość kolan. Zapisałam ją do rehabilitanta, żeby określił czy to fizjologia czy już wada do korekty. Odezwę się po wizycie i napiszę czego się dowiedziałam.

Do góry