reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Koronawirus w ciąży

Mam taką nadzieję. Chociaż dzisiaj zaś stres bo zrobiłam badania z krwi i wizytę mam dopiero 28.12 a TSH wyszło mi 2,47 a norma jest do 2,3 więc za dużo ☹️ do tego zrobiłam sobie progesteron dodatkowo i w pierwszym trymestrze powinien być 11-44,3 a ja mam 16 z czego biorę dwa razy dziennie duphaston
Duphaston nie jest wykrywany w badaniu z krwi, więc Twoj rzeczywisty poziom progesteronu jest wyższy niż ten wynik. Co do TSH to mogło być gorzej, moze dostaniesz mala dawkę euthyroxu i po problemie 🙃

reklama
Duphaston nie jest wykrywany w badaniu z krwi, więc Twoj rzeczywisty poziom progesteronu jest wyższy niż ten wynik. Co do TSH to mogło być gorzej, moze dostaniesz mala dawkę euthyroxu i po problemie 🙃
Dziękuję tym duphastonem mnie trochę uspokoiłaś. Tylko przed ciążą badałam TSH i miałam wtedy 1,20 coś więc troche mnie zastanowił ten skok ale to mam nadzieję, że lekarz wsztstko wyjaśni i faktycznie zbijemy to lekami. Dzisiaj całe popołudnie pobolewa mnie brzuch i zaś nerwy... Cała ciąże chyba tak będę przechodzić jakieś zakłucie i serce w gardle od razu.

Dziękuję tym duphastonem mnie trochę uspokoiłaś. Tylko przed ciążą badałam TSH i miałam wtedy 1,20 coś więc troche mnie zastanowił ten skok ale to mam nadzieję, że lekarz wsztstko wyjaśni i faktycznie zbijemy to lekami. Dzisiaj całe popołudnie pobolewa mnie brzuch i zaś nerwy... Cała ciąże chyba tak będę przechodzić jakieś zakłucie i serce w gardle od razu.
TSH jest bardzo chwiejne i codziennie moze Ci wychodzić inny wynik. Najlepiej mierzyć całą trójkę tarczycowa. Masz po świętach lekarza?

reklama
Do góry