pchelka10.05
Zadomowiona(y)
witam od 31,05,2010 do 31,05,2013 korzystałam z urlopu wychowawczego na coreczke
byłam zatrudniona na 1/2 etatu od 01.02.2009 r
z dniem 31.05.2013 zakonczyłam urlop wychowawczy i pracodawca wystawił mi świadectwo pracy
w Urzedzie Pracy zarejestrowałam sie jako osoba bezrobotna i tutaj ..
odmowiono mi prawa do zasiłku !
napisane jest dokladnie tak cytuje
" suma okresow o ktorych mowa w art.71 ust.1i2 ww.ustawy przypadajacych w okresie 18 miesiecy poprzedzajacych dzien rejestracji jest krotsza niz 365 dni co stanowi Podstawe odmowy przyznania prawa do zasiłku "
prosze o odpowiedz czy rzeczywiscie tak jest ?
bo z tego co czytam w internecie to urlop wychowawczy ( niewazne czy sie ma 1/2 etatu. 3/4 itp ) liczony jest jako cały etat a co za tym idzie osoby ktore przebywały na urlopie wychowawczym maja prawo do zasiłku dla osob bezrobotnych
bardzo prosze o szybka odpowiedz
pozdrawiam
byłam zatrudniona na 1/2 etatu od 01.02.2009 r
z dniem 31.05.2013 zakonczyłam urlop wychowawczy i pracodawca wystawił mi świadectwo pracy
w Urzedzie Pracy zarejestrowałam sie jako osoba bezrobotna i tutaj ..
odmowiono mi prawa do zasiłku !
napisane jest dokladnie tak cytuje
" suma okresow o ktorych mowa w art.71 ust.1i2 ww.ustawy przypadajacych w okresie 18 miesiecy poprzedzajacych dzien rejestracji jest krotsza niz 365 dni co stanowi Podstawe odmowy przyznania prawa do zasiłku "
prosze o odpowiedz czy rzeczywiscie tak jest ?
bo z tego co czytam w internecie to urlop wychowawczy ( niewazne czy sie ma 1/2 etatu. 3/4 itp ) liczony jest jako cały etat a co za tym idzie osoby ktore przebywały na urlopie wychowawczym maja prawo do zasiłku dla osob bezrobotnych
bardzo prosze o szybka odpowiedz
pozdrawiam