reklama
Rozwiązanie
I ja słyszę to w jednym miejscu paręnaście razy dziennie
Jotka_
Fanka BB :)
Tez miałam te pstrykania właśnie od 36-37 tygodnia w jednej i w drugiej ciazy, z mojej medycznej wiedzy, jestem przekonana, że to powięzi i ścięgna..w tym okresie nasza skóra doświadcza juz naprawde mega dużego napięcia.. pęknięcie pęcherza płodowego jest głośniejsze i nie da sie tego pomylić z niczym innym (w pierwszej ciąży slyszalam ten dźwięk ,byl powiazany ze zrobieniem sie mega mokro - zaczely odchodzic wody.. wiec nie daj sobie wmówić że to już poród. Myślę, że możesz byc spokojna.. Twoje ciało przygotowuje sie do porodu
reklama
Jotka_
Abslutnie mysle ze jest jeszcze wiecej takich kobiet , które to słyszą.. ja miałam szczęście ,w pierwszej ciąży, bo w drugiej juz nie , że moj mąż też to słyszał i przynajmniej on nie traktował mnie jak wariatke xD.
Jaasna
Takie pstryknięcia są słyszalne przede wszystkim w pierwszej ciąży.
W napiętej skórze brzucha pękają włókna kolagenowe. Jeśli dotąd nie miałaś rozstępów, to poczekaj po porodzie na efekt tego pstrykania
U mnie rozstępów nie było, a po porodzie w okolicy pępka wyszły drobne niteczki, czyli tam gdzie słyszałam podejrzane dźwięki. Teraz tego w zasadzie wcale nie widać
W napiętej skórze brzucha pękają włókna kolagenowe. Jeśli dotąd nie miałaś rozstępów, to poczekaj po porodzie na efekt tego pstrykania
U mnie rozstępów nie było, a po porodzie w okolicy pępka wyszły drobne niteczki, czyli tam gdzie słyszałam podejrzane dźwięki. Teraz tego w zasadzie wcale nie widać
U mnie to jedno pstryknięcie też było słychać u góry, jak Mały się kręcił. Może faktycznie jakieś wiązanie kolagenowe akurat pękło albo powięź się odczepiła (bo to wydaje wtedy takie dźwięki).Szczerze mówiąc miałam rozstępy już przed ciążą. Ale te pstrykanie słychać u góry wtedy kiedy mała zaczyna się ruszać
Natalia198777
Mi gin powiedziała, ze dzieci potrafią zmalować tam cuda. Mój to chyba w piłkę gra ostatnio miałam wrażenie , ze drapie mnie od środka. Ja jestem w 31tc ale u mnie jak młdy mega się wierci to słyszę i czuje bulgotanie wód . Jakby sobie tam jacuzzi urządził
reklama
Mam dokładnie to samo i pojęcia nie mam co to jestWitajcie dziewczyny. Mam takie pytanie czy któraś z was spotkała się pod koniec ciąży z dziwnym pstryknięciem lub strzeleniem pochądzacym z brzucha i słyszalnym na zewnątrz ? Zastanawiam się co to może być?