Witam, jestem już po sprawie alimentacyjnej, zostały mi przyznane zaległe alimenty oraz koszta, ponadto aliemnty płatne do 10tego każdego msca, oczywiście ojciec dziecka nie wpłaca ich regularnie bądź wcale, w związku z tym chciałabym złożyć sprawę do komornika zarowno o zalegle jak i bierzące alimenty. Stąd moje pytanie czy w przypadku jeżeli świadczenie jest wypłacane ale z kilkudniowym opoznieniem, mogę mimo to pojsc do komornika? moje wydatki są planowane i kaażde spoznienie choćby kilkudniowe jest dla mnie bardzo niekorzystne, po drugie sprawa odbywałą się w sądzie rej dla wrocław fabryczna, pozwany pochodzi ze środy śląskiej, gdzie mam się zgłosić do komornika?
reklama
E. Słotwińska-Rosłanowska
Ekspert BB. Prawniczka
By komornik mógł wszcząć egzekucję musi Pani przedłożyć wyrok sądu opatrzony w klauzulę wykonalnosci (tzw. tytuł wykonawczy). Można egzekwować naleznosci przeterminowane.
Właściwym komornikiem jest komornik w rejonie (rewirze), w którym dłużnik mieszka.
Właściwym komornikiem jest komornik w rejonie (rewirze), w którym dłużnik mieszka.
Podziel się: