reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

komary i inne stwory pomooooooooocy ;<

Witam wszystkie mamusie . ;*
wink.gif
Jestem mamą prawie rocznego Michała . Jestem młodą mamą ;P mam takie może głupie i oczywiste raczej pytanie ale sama już nie wiem co zrobić.

Jak każdy już zdążył zauważyć pojawiły się te wredne stworzenia - KOMARY . Mój synek bardzo lubi spędzać czas na dworze zwłaszcza przy ząbkowaniu które akuratnie przechodzimy ale te potwory strasznie gryzą . Wczoraj moją mama kupiła płyn firmy Bross przeciw ukąszeniom os i komarów tylko niestety nie zauważyła ze jest on przeznaczony na dla dzieci powyżej 1 roku życia. I to jest ten mój dylemat. Michał za 2 tygodnie skończy roczek i zastanawiam się czy zaszkodziło by mu zastosowanie tego płynu. Mama twierdzi że nic chyba się nie stanie teściowa że sama nie wie co zrobić. Z jednej strony się boję ale z drugiej chcę dla niego jak najlepiej oraz żeby mógł się cieszyć spacerami.

proszę mamusie doradźcie mi co zrobić aby było dobrze
wink.gif

dziękuję ;*

reklama
Nie musisz z kalendarzem w ręku czekac az dziecko skończy rok - moim zdaniem juz mozna go traktować jakby miał skończony rok. Ale ja osobiście jestem ostrożna z tym specyfikami. Jeżeli jest to płyn do spryskiwania to radzilabym spryskać ubranie a nie skórę. A ubranie tez raczej tam gdzie nie będzie za blisko buzi - raczej spodenki, skrpetki, czapkę.
Są też dla dzieci plasterki które przykleja sie do ubrania - można umieścić na plecach bluzki.

Do góry