reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Witam w ten piękny słoneczny dzionek :-)
Słońce świeci i od razu lepiej się robi na duszy, zaraz tylko ogarnę mieszkanko i idę na ogród.

Toxicstar od razu widać, że u Ciebie lepiej :tak: Czuć pozytywne nastawienie w Twoich postach, oby tak dalej :-)
Ja też uwielbiam krakowską i tez mi się z domem rodzinnym kojarzy :happy: Ale mi smaka narobiłaś.
Ja dzisiaj na śniadanie tradycyjnie musli.

Mateuszkowa zobaczysz będzie dobrze. Samą 6 weidera wagi nie zrzucisz, ona tylko działa na mięśnie a tłuszczyk niestety zostaje. Trzeba coś dodatkowo ćwiczyć. No ale pisałaś, że ćwiczysz coś tam jeszcze.

A co do zielonej to zależy ile się ją parzy, krótsze parzenie (ok.3 min) sprawi, że napar będzie miał właściwości pobudzające, z kolei odprężenie i uspokojenie przyniesie nam herbata parzona kilka minut dłużej (od 3 do 8 min.).

Gaja Angela też lubi zielona herbatę tylko ona musi mieć posłodzoną (i to sporo).

Jolit@ jak będzie komu zrobić zdjęcie to dam. Jakoś nie umiem sobie samej zdjeć przed lustrem robić :baffled:
No a w najgorszym przypadku po weselu pokarzę.

Alusia gdzie jesteś?

reklama
Witam :)
Cudny dzień się zapowiada więc wstąpiła we mnie siła i umyłam już dwa okna ;) dzieciakom pościel wyprałam.
No i jakoś tak nie miałąm czasu tutaj wejść i się przywitać. Ale teraz już jestem i i doszłam do wniosku kurde że niue ma co się obijać i trzeba wejść na dobrą droge czyli wrócić do ostrego odchudzania. Tylko jak to zrobić żęby chudnąć 2kg tygodniowo?
Jeszcze raz Was pytam. Czy wiadomo Wam coś o oczyszczeniu jelit? O soli gorzkiej?

Edysiek jak robisz musli? Takie kupne ze sklepu czy robisz sama? A sukienke mam nadzieje że pokażesz? :)) ;))

Toxicstar podziwiam motywacji. Chce zacząć biegać tylko za bardzo nie mam z kim dzieci zostawiac. Jak to rozwiązać? Hmmm...

Co do zielonej herbaty to wczoraj piłam ale też musiałam łyżeczke cukru dać bo jakoś nie smakowałą mi :)) ;P

Oczyszczanie w

Nie moge poprawnie wkleić tego linku wiec wklejcie go do przegląarki i powiedzcie co o tym myśliscie? :> Post pod postem bo nie moge edytować kurde ;/

Alusia ja za bardzo nic nie wiem o oczyszczaniu jelit, a ten link to też za bardzo nie chce mi się otworzyć (otwiera mi się jakaś strona na vitali). Napisz może o co Ci dokładnie chodziło.

No a musi być te 2 kilogramy tygodniowo, przecież jak będzie kilogram to też będzie dobrze :tak:
Na pewno dieta w połączeniu z ćwiczeniami to i waga będzie spadać.

Ja właśnie wróciłam z ogrodu, udało mi się uporządkować cały ozdobny. Coraz więcej tulipanów, narcyzów i żonkili się pokazuje :-) Teraz trzeba się brać za warzywniak.

Czyli odblokowanie systemu wydalniczego jelita grubego, co daje odblokowanie trzustki i ustąpienie wielu dolegliwości

1. Na oczyszczanie z kamieni wybieramy takie dni, aby być w domu, blisko łóżka i toalety, by móc zastosować się do wymogów poniższej kuracji.

2. W tych dniach, a najlepiej dzień wcześniej nie powinno się zażywać żadnych lekarstw, jednak przedtem należy skonsultować się z dobrym lekarzem.

3. Kurację rozpoczynamy od zjedzenia lekkostrawnego śniadania: owsianka z owocami, sok owocowy, chleb, miód, może być pieczony ziemniak, warzywa gotowane z odrobiną soli kamiennej lub morskiej, natomiast nie powinno się spożywać masła, ani mleka.

14.00 - Po godzinie 14.00 nie należy już nic jeść, ani pić. Jeżeli złamie się zakaz, następuje złe samopoczucie.

Do dużego słoika wsypać całą porcję (100g) soli gorzkiej (siarczan magnezu). Wymieszać tę ilość z 3 pełnymi szklankami wody. Ta porcja będzie do zażywania 4 razy po ¾ szklanki. Tę miksturę włożyć do lodówki (schłodzona smakuje lepiej i jest dobrze przyswajalna przez organizm).

18.00 - Wypić pierwszą porcję (¾ szkl.) zimnego roztworu. Można po wypiciu przepłukać usta czystą wodą.

20.00 - Wypić drugą porcję (¾ szkl.) roztworu soli gorzkiej.

21.45 - Przygotować pół szklanki oliwy z oliwek extra virgin - pierwsze tłoczenie na zimno i świeżo wyciśnięty sok z 1 czerwonego grejpfruta. Razem powinna być cała szklanka. Przelać do słoika, zamknąć wieczkiem i dobrze potrząsać, aby się jak najlepiej połączyło.

22.00 - Wypić całą porcję oliwy zmieszanej z sokiem grejpfrutowym. Pić powoli przez słomkę, powinno to zająć około 15 minut. Następnie położyć się na plecach z głową wyżej tułowia i w tej pozycji starać się zasnąć.

Następny ranek. Pomiędzy 5.00 a 7.00 - należy wypić trzecią porcję (¾ szkl.) soli gorzkiej. Po wypiciu kładziemy się do łóżka, czekając na reakcję.

Dwie godziny później - wypijamy ostatnią porcję (¾ szkl.) soli gorzkiej i wracamy do łóżka.

Po dwóch następnych godzinach - można napić się świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy lub grejpfruta i po pół godzinie zjeść jakiś owoc.

Po następnej godzinie - można już jeść normalnie, kuracja skończona.

Edysiek tak to wygląda.
A co do ćwiczeń i diety. To trzymałam diete, ćwiczyłam i chudłam 1kg tygodniowo ;/ nawet nic nie bylo widać i czuć. Bez sensu :((

Alusia spokojnie kobitko 1 kg tygodniowo to jest prawidłowy spadek, właśnie dziś czytałam, że jeśli chudniesz max do 2 kg tygodniowo to są to kg które nie wracają w postaci jo-jo:tak: ja chudnę 1 kg tygodniowo i nie płaczę a teraz wręcz stoję z wagą:sorry2: Pomału do celu:tak:

A ja dopiero co 30 minut temu wróciłam ze spaceru 4-godzinnego:szok: jakoś w tym słonku mi czas zleciał, robię szybko obiad i znów wychodzimy na plac zabaw bo Oli obiecałam:-p

o matko do ciebie ale pustki:szok:

my niedawno powróceni z placu w sumie ponad 5 godzin ruchu na świeżym powietrzu, steperek dlatego odpuszczam bo nogi to już posłuszeństwa odmawiają:-p ale brzuszki i agrafke jeszcze zaliczę;-)

Alusia to prawda co Gaja pisze, nie wolno za szybko chudnąć, bo jojo murowane. Lepiej powoli, a zachować później na długo upragnioną wagę.
Teraz ładna pogoda to możesz dużo z dziećmi spacerować, a taki ruch na świerzym powietrzu najlepszy na spalanie kalorii.
Ja dzisiaj cały dzień na dworze byłam, w końcu przyszła upragniona wiosna :-)
Po południu też byłam z Angelą na placu zabaw, a przed chwila zrobiłam A6W.

reklama
Hej dziwczyny!

Alusia, 1 kg to dobry wynik na tydzień. :) Czasem chudnie się więcej, czasem mniej, tak już jest. Jak ważysz więcej to chudniesz szybciej, nawet do 2 kg czasem jest jak trzymasz się diety, tylko musisz trzymać się diety, ale 1 kg to też super wynik! Jak tygodnie będą leciały i leciały 3-4, i więcej to tyle kg mniej, a czasem jest tak, że więcej się schudnie? : P Ja się staram nie skupiać na ważeniu i myśleniu o diecie. Bieganie jest dobre na odchudzanie! Podobno też uspokaja, i dotlenia. Ja zawsze biegam wieczorem, jak mój P. jest już w domu i oboje urzędują. jak np. jem kolacje o 16-17, to 3 godz później ide biegać o 19-20. Czasem wcześniej jak jem obiad bardziej kaloryczny o 14. : D A mój P. na początku się buntował, a potem już było ok.

Edysiek, a krakowska wcale tak dużo kalorii nie ma. W ogóle odkąd licze kalorie to jem więcej niż wcześniej, bo do 1100 myśle że jest w porządku, a te wszystkie light produkty, i w ogóle reszta jak waże sobie i tak patrze, że zawsze myślałam, że więcej wszystko ma. o,O Ja ostatnio próbowałam musli jesć, ale jakoś mi nie wchodzi. ;< Owsianka też mi się znudziła, zwykłe kanapki robie z ciemnym pieczywem i szklanka mleka.

Ja dziś na obiad zjadłam talerzyk zupy grzybowej, i nie wiem ile miał kcal, na śniadanie kanapeczki, mleko, i grzech bo małą bułeczke maślaną z cukrem pudrem, ale do południa i zapiłam litrem wody niegazowanej, to jest okej. Nie biegałam bo mój P. chory leży z gorączką, katarem, bólem gardła i kaszlem, to chodze i za pielęgniarke robie, posprzątać, pranie zrobić i wiele innych pierdół to się tym zmęczyłam. -,- Ale 100 brzuszków, 50 brzuszków i A6W zrobiłam. I rowerek taki w powietrzu 10 minut. Jest okej chyba na dziś.

Padam dziś. Nie wiem co mam jutro zrobić na obiad. -,-

I zazdroszczę wam tego chodzenia na plac zabaw. Ja większość czasu spędzam w domu, bo z moim małym rozrabiaką to się nie da. Nawet na spacer. Od razu na ręce chce, a jak go nie wezme to krzyczy jakby go ze skóry obdzierali, najlepiej mu w domu, na macie, w samym body. Turla sie, kręci, wierci, bawi. A dwór go po 20 minutach już parzy. *_*

Ostatnia edycja:
Do góry