reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Żużak, a jak według Ciebie lepiej się jedzie na rowerze, samemu czy wioząc kogoś np. na bagażniku? :rofl2:

Proponuję mały quiz :-) :-):-) Kogo w brzuszku ma Joasiah, facecika czy babeczkę? :-D

Kogo ma Maniuś już wiemy, no właśnie Maniuś .... Żyjesz??!!??!!

reklama
Mój starszy wymyślił sobie pracę na wakacje:
PIERDZENIE NA ZLECENIE
"Pierdzę na zlecenie. W różnych miejscach i okolicznościach"

aha i jeszcze złota myśl Boguchy o wakacjach:
" Wakacje zaczynaja się jeden dzień a kończą dwa miesiące"

C. d. o rowerze. Porozmawiałam z moim meżem o rowerze Żużaka, a on to juz zna się na tm, że hoho> Opinia:
Wszystko zależy od tego, ile będziesz jeździć. Jak 5 km na tydzień na zakupy na Jurowieckiej, to ten Ci wystarczy, jak zmierzasz nim jeździć na dłuższe wycieczki, to raczej słaby rower. Głównym i ogromnym minusem jest brak biegów, co w rezultacie powoduje bardzo niekomfortową jazdę na przykład pod górkę. Poza tym jazda cały czas na tym samym biegu powoduje szybsze zużycie się łańcucha (rozciąga się pod wpływem nacisku na pedały) oraz zębatek. Mając do dyzpozycji kilkanaście lub kilkadziesiąt biegów możemy sobie płynnie dostosować nacisk na pedały z zależności od nachylenia terenu i szybkości jazdy. Kolejna sprawa to pedały. Są z plastiku, więc nie wróżę im długiej żywotności. Pedały z aluminium są lekkie i bardzo wytrzymałe. Zróć uwagę na wentyle w dętkach, czy są to wentyle samochodowe. Jak tak, to zaletą jest to, że możesz je napompować przy użyciu pompki samochodowej lub kompresora na stacji benzynowej. Jeśli nie są to wentyle samochodowe - kolejny wydatek to pompka (aczkolwiek w przypadku wentyli samochodowych też się przydaje np. w lesie). Nie polecam dynama, bo jak już Aneta pisała, zwalnia rower. Oświetlenie diodowe jest znacznie lepsze pod względem widoczności i mocy światła. Baterie wymieniasz raz na rok albo i rzadziej, co nie jest dużym obciążeniem dla kieszeni. Poza tym lampki błyskawicznie i łatwo się zdejmują, więc nie musisz ich wozić cały czas ze sobą, biorąc pod uwagę, że nie będziesz pewnie jeździć wieczorem i w nocy. Nawet na stronie producenta jest niewiele informacji o tym rowerze. Moja opinia: szkoda kasy. Zmień rower albo wybierz droższą wersję, a najlepiej zmień producenta. Lepiej jest wydać na rower dwa razy więcej, mieć przyjemność z jazdy i gwarancję, że rzadko i bez problemu się go serwisuje niż na niego narzekać a potem postawić w piwnicy i na niego nie patrzeć, nie mówiąc o jeździe.
Waga 15 kg w dobie rowerów z aluminium jest dość duża::-)
I nie traktuj tego jako krytykę roweru, ale skoro się pochwaliłaś, że chcesz takowy kupić, to z racji,ze sie troche na tym znamy, chcemy doradzić. Wybór i tak należy do Ciebie.
Pozdrawiamy
Joasiu, co tam?
Kto obstawia pierwszy płeć? Hehe, na dwoje babka wróżyła...czyżby chłopak? Ostatnio tyle forumowych dziewczynek było...
A Mania, to albo na porodówce, albo na wakacjach, zasłuzonych z resztą:rofl2:

Anetko. Dzieki. Rower jest mi przede wszystkim potrzebny do jezdżenia na ryneczek w Bielsku, na zakupy. Innych tras nie przewiduję:-D. Oczywiscie sugestię wezmę pod uwagę. Co do biegów - zawsze jeździłam na rowerach bez, więc moze dla tego nie odczuwam potrzeby ich posiadania:tak:, ale wszystko zalezy od mojej wizyty w salonie. No ale może macie na oku jakis rowerek który będzie podobnie wygladał?? To mi zaoszczędzi szukania:-D. Bo chcę typowa, miejska damkę i nie droższą nić 700 - 800zł. Bo po prostu nie stac mnie na droższy a potrzebny będzie już w sierpniu;-)

Witajcie babeczki! ZYJĘĘĘĘ I MAM SIĘ DOBRZE! Po zakończeniu roku szkolnego padł nam komputer, mieliśmy 32 odmiany trojana, padł nam net. A kiedy wszytsko zostało naprawione, wyjechaliśmy z Mikołajem, no własnie na zasłużone wakacje do Czeremchy. Dziś w nocy przyjechała moja siostra ze szwgrem i Lenusią, zresztą też zaciążona:-):-D. Termin ma na 1 listopada, więc chodzimy sobie na spacerki, dzieciaki bawia się na świżeym powietrzu. Dziś jesteśmy w Hajnówce u brata, więc manm okazję kilka słów napisać. Przesyłam buziaki!!!!!!!Miłych wakacji.

Anetka serdeczne dziekowania! ten drugi bardzo mi sie podoba. mam nadzieje, że będzie w salonie:tak::tak:

Mania witałka witałka.

Tesciowa sobie szczękę uplastyczniała. Trafił prywatny dentysta na naiwną. Bajek naoppowiadał, kasy wyrwał co niemiara a tesciowa teraz lezy i ryczy z bólu (niby miało nie boleć). Mówilam jak komu mądremu, ze nie ma bezbolesnych zabiegów na kości. Rany.....:crazy::rofl2: KABARET

No coś Ty Żużak teściowej Ci żal ...:-D:-D:-D

Jeśli chodzi o Joasiowy brzuszek, ja tak jak Anetka stawiam na facecika na 80%:tak:

Anetka jaki ten Twój mąż mądry ho ho ho, nawet mój po raz pierwszy miał co czytać na BB ;-)

Mańka uffff, miło wiedzieć, że żyjesz i jesteś jeszcze w jednym kawałku :-)

reklama
Do góry