reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny drenaż mimo zrostów na błonie/ jaki ośrodek

Nieistotna

Grudniowa Mama'06 Terminator
Witam

Od 3 lat walczę o zdrowe uszka synka, po obustronnym wysiękowym zapaleniu uszu, płyn zmienił się w ropę, zastosowano obustronną myringotomię
Po jakimś czasie płyn/ropa powróciła- zastosowano obustronny drenaż, później usunięto trzeci migdal.
Gdy dreny wypadły znów zebrała się ropa- zastosowano obustronną myringotomie- planowo miał być drenaż ropa była gęste, trzeba było nakłuć błonę w dwóch miejscach i drenaż groził pęknięciem błony. Po tym zabiegu na błonach powstały niestety zrosty.
Dziecko ma bardzo duży ubytek słuchu. Chroniczny katar zamienił się w zapalenie zatok przynosowych
Dziś podjęto decyzję, że znów ma być drenaż ale to zbyt wielkie ryzyko.
Kazano nam umówić termin zabiegu w Bydgoszczy lub Warszawie.
Chcę jak najszybciej umówić prywatnie konsultację z dobrym laryngologiem dziecięcym. Nie wiem czy zdecydować się na zabieg.
Do jakich ośrodków dzwonić? Jeżeli zabieg ma się odbyć to gdzie najszybciej prywatnie go wykonać? Czekanie nie wchodzi w grę

reklama
Nieistotna niestety nie mogę Ci pomóc bo jestem w tej kwestii zielona ale po przeczytaniu Twojego postu trochę się wystraszyłam. Mój syn 6.12.2012 dostał zapalenia uszu z perforacją leciała mu ropa dostał Augumentin była poprawa ale za niecałe 2 tyg, znowu poleciała mu ropa dostał Zinnat ropy nie ma ale za to dziś ma płyn w uchu, Laryngologa mamy dopiero 12.02, do tego ma podejrzenie przerostu migdałka, katar i kaszel jest na porządku dziennym ale nie sądziłam że taki płyn w uszach może mieć aż taki konsekwencje. Narobiłaś mi stracha tym bardziej że mam wrażenie że syn troszkę niedosłyszy na te uszko może warto by przyśpieszyć tą wizytę u laryngologa?

Skoro doszło do perforacji to płynu musiało być bardzo dużo. Teraz skoro wyciekł, trzeba doleczyć stan zapalny ucha i kontrolować czy nie zbiera się od nowa. Zalegający płyn jest niebezpieczny, jest pożywką dla bakterii i należy go usunąć lub zadbać o samoistne wchłoniecie. u nas płyn zmieniał się z ropę, ropa gęsta nieruchomiała kowadełko, niedosłuch katastrofalny.
W przypadku płynu w uszach pomocny jest balonik otovent.
Myślę że możesz poczekać do planowanej wizyty, my chodzimy na kontrolę co miesiąc.
Nie ma się czego bać na zapas, będzie co ma być.
Dbaj o uszka by nie przewiać płynu.

Do góry