reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kolejne łóżeczko po dostawce

mollyyy

Fanka BB :)
Hej pytanie do dziewczyn, których maluchy spały w dostawce. Mój syn śpi w dostawce i super się nam sprawdza, często w nocy jak się przebudzi to uspokajam go swoją ręką, pomiziam i zasypia. Syn ma już 6 miesięcy I zaraz będzie siadał więc za jakiś czas dostawka nie będzie już bezpieczna. Zastanawiam się co dalej, nie wyobrażam sobie syna w łóżeczku szczebelkowym i to jeszcze obniżonym, nie będę miała syna "pod reka". Czy są jakieś łóżeczka drewniane, w których dziecko może leżeć na wysokości mamy a ścianki są na tyle wysokie że nie wypadnie? No i musiałaby się bok ten przy lozku składać. Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi

reklama
Hej pytanie do dziewczyn, których maluchy spały w dostawce. Mój syn śpi w dostawce i super się nam sprawdza, często w nocy jak się przebudzi to uspokajam go swoją ręką, pomiziam i zasypia. Syn ma już 6 miesięcy I zaraz będzie siadał więc za jakiś czas dostawka nie będzie już bezpieczna. Zastanawiam się co dalej, nie wyobrażam sobie syna w łóżeczku szczebelkowym i to jeszcze obniżonym, nie będę miała syna "pod reka". Czy są jakieś łóżeczka drewniane, w których dziecko może leżeć na wysokości mamy a ścianki są na tyle wysokie że nie wypadnie? No i musiałaby się bok ten przy lozku składać. Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi
Nie ma. Dostawki dla starszych dzieci tez mają wysokie scianki i materaz na poziomie podłogi. Łóżeczko szczebelkowe daje lepszy dostęp do dziecka.

Zwróć uwagę na łóżeczka z otwieranym bokiem. Tam masz 3 poziomy ułożenia dna z materacykiem. Dla dziecka do 3, 6 miesięcy i dla wstającego. Możesz zdjąć cały bok i dosunąć do łóżka. Lub korzystać z tych 3 zdejmowanych szczebelków. Nie korzystałam z dostawki, tylko to łóżeczko robiło u mnie za dostawę. Dziecko było pod ręką i było też bezpieczne.

Zwróć uwagę na łóżeczka z otwieranym bokiem. Tam masz 3 poziomy ułożenia dna z materacykiem. Dla dziecka do 3, 6 miesięcy i dla wstającego. Możesz zdjąć cały bok i dosunąć do łóżka. Lub korzystać z tych 3 zdejmowanych szczebelków. Nie korzystałam z dostawki, tylko to łóżeczko robiło u mnie za dostawę. Dziecko było pod ręką i było też bezpieczne.
A jaka firma ma takie łóżeczka? Właśnie takiego szukałam

Obczaj sklep senmalucha. Modele Marcin i Andrzej-szczebelkowe, jeden ma opuszczany bok, drugi funkcje zdejmowania jednej se scianek calkowicie i bezpiecznego podpiecia do lozka by sluzylo jako 2w1 dostawka i pelnowymiarowe lozeczko na kilka lat

Nigdy nie zdarzyło ci się wsadzić tam kołdry etc? Pytam bo właśnie myślę nad takim rozwiązaniem, ale trochę boje się że właśnie np przykryje dziecko kołdra.

Ja mam od początku łóżeczko z remontowanym bokiem. Bardzo polecam takie rozwiązanie. Jedyne co to trzeba zwrócić uwagę na materac- żeby dobrze zgrał się z wysokością łóżka i nie było przerwy pomiędzy łóżkiem i łóżeczkiem

reklama
Nigdy nie zdarzyło ci się wsadzić tam kołdry etc? Pytam bo właśnie myślę nad takim rozwiązaniem, ale trochę boje się że właśnie np przykryje dziecko kołdra.
Nigdy mi sie nie zdarzyło. A miałam tak 2 łużeczka ustawione, jedno ze wcześniakiem. Moje dziecko spało w łóżeczku bezpiecznie, a jednocześnie blisko mamy, mogłam trzymać ją za rękę i sprawdzać oddech. Poziom łóżeczka dopasowałam do poziomu łóżka. Dla mnie to był najlepszy układ.

reklama
Do góry