reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejna ciąża po obumarciu płodu

Mama3222

Fanka BB :)
Kochane dajcie nadzieję w lutym miałam obumarcie płodu i zabieg łyżeczkowania. Zaczęło się od plamienia jednak po duphastonie minęło . Teraz ostatnia miesiączka 31maja cykle ok 34 dni 8 lipca testy pozytywne wizyta u gin 2 sierpnia przyjmuje duphaston 2x1 .
Czy są tu kobietki które straciły ciążę zaszły w koleją i było wszystko ok?
W domu dwójka dzieci.

reklama
Ja zaszłam w tym samym cyklu w którym poroniłam (poronienie zatrzymane w 7 tc, diagnoza w 9 tc), nie miałam miesiączki, wszystko z ciąża jest okej (35 tc obecnie). Jedynie miałam problemy z szyjka i plamieniami, ale prawdopodobnie przez nieprawidłowości w cytologii. Natomiast to dowód anegdotyczny, musisz indywidualnie z lekarzem ustalić jaki nadzór nad ciąża jest wskazany.

Ja w lutym 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg, w 8 tyg łyżeczkowanie a w czerwcu zaszłam w ciąże. Mam córcie ❤️ A teraz jestem w kolejnej ciąży 🙂

Witam was dziewczyny mam dwoje dzieci teraz w drodze było trzecie ale niestety zarodek obumarł w 12 tyg. i to jest moje drugie poronienie w odstępie 6 lat.
W pierwsza ciążę zaszłam w 2015 roku przebiegała beż żadnych powikłań urodziłam zdrowa córkę, po dwóch latach starania o kolejne dziecko w 2017 roku zaszłam w upragnioną Druga ciążę, ale niestety przed 12 tyg. zarodek obumarł, po 3 kolejnych latach starania zaszłam w trzecią ciążę która przebiegała także jak pierwsza beż żadnych komplikacji urodziłam zdrowego synka, teraz po 3 kolejnych latach starania się o kolejne dziecko znowu zaszłam w ciążę ale w 12 tygodniu okazało się że zarodek obumarł.
Nikt nie umie mi odpowiedzieć na pytanie co się dzieje że tsk trudno mi zajść w ciążę I jeszcze co Druga ciąża zarodek obumiera.
Może ktoś miał podobna sytuację?

Witam was dziewczyny mam dwoje dzieci teraz w drodze było trzecie ale niestety zarodek obumarł w 12 tyg. i to jest moje drugie poronienie w odstępie 6 lat.
W pierwsza ciążę zaszłam w 2015 roku przebiegała beż żadnych powikłań urodziłam zdrowa córkę, po dwóch latach starania o kolejne dziecko w 2017 roku zaszłam w upragnioną Druga ciążę, ale niestety przed 12 tyg. zarodek obumarł, po 3 kolejnych latach starania zaszłam w trzecią ciążę która przebiegała także jak pierwsza beż żadnych komplikacji urodziłam zdrowego synka, teraz po 3 kolejnych latach starania się o kolejne dziecko znowu zaszłam w ciążę ale w 12 tygodniu okazało się że zarodek obumarł.
Nikt nie umie mi odpowiedzieć na pytanie co się dzieje że tsk trudno mi zajść w ciążę I jeszcze co Druga ciąża zarodek obumiera.
Może ktoś miał podobna sytuację?
A nie myśleliście żeby oddać do badania podczas łyżeczkowania? Bo tak to nikt nie będzie wiedział.
Widzę że masz córkę i syna. Więc jesteś w stanie urodzić i syna i córkę. Znam kilka osób co nie mogą donosić np. dziewczynkę czy chłopca. Ale u Ciebie to odpada.

reklama
Kochane dajcie nadzieję w lutym miałam obumarcie płodu i zabieg łyżeczkowania. Zaczęło się od plamienia jednak po duphastonie minęło . Teraz ostatnia miesiączka 31maja cykle ok 34 dni 8 lipca testy pozytywne wizyta u gin 2 sierpnia przyjmuje duphaston 2x1 .
Czy są tu kobietki które straciły ciążę zaszły w koleją i było wszystko ok?
W domu dwójka dzieci.
Ja zaszłam 6 miesięcy po stracie i łyżeczkowaniu, narazie wszystko ok ale zostało mi jeszcze kilka tygodni.
Za Ciebie trzymam kciuki szczególnie mocno ❤️

Do góry