Ola1989ola
Początkująca w BB
Hej. 7 września urodziłam córkę. Alicje Terese. Córka urodziła się w Oslo w Norwegii. W 26 tygodniu ciąży z waga 436 gram. Poprzez cesarskie cięcie. Z powodu złych przepływów pepowinowych oraz zatrucia ciazowego. ( głównie wysokie ciśnienie, bez obrzekow) córka przeszła dwie operacje. Perforacje jelita, oraz założenie cewnika na główną aorte. Zmarła z powodu wylewow krwi w obu komorach. 4 stopnia. Dziś mijają 3 miesiące po porodzie. Rana ładnie się goi. Brzuch nadal boli ale to chyba normalne? Zastanawiam się kiedy możemy zacząć starać się o kolejne dziecko. Lekarze mówią że rok... Nie miałam jeszcze badań ginekologicznych. Czekam na wizytę która mam w styczniu. Straszą mnie że cesarskie cięcie w tak wcześniej ciąży zostawia dużą blizne na macicy co ma wplyw na kolejne ciążę. Bardzo siię boje że nie będę mogła mieć już dzieci. Lub że sytuacja się powtórzy. Zwłaszcza zatrucie ciążowe. Ktoś z was może był w podobnej sytuacji. Jak to się u was skończyło? I najważniejsze kiedy bezpiecznie zająć w ciążę po cc. Niby lekarz tutaj radzi rok. Lekarz Z Polski pół roku...