G
gość _199
Gość
W sumie czemu nie przekłuć 3 latce pępka, skoro bardzo chce ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sumie czemu nie przekłuć 3 latce pępka, skoro bardzo chce ?
Ale po co?Witam! W jakim wieku mozna przebic uszy dziewczynce?
Ozdobione przecież mogą być sukienkami czy ozdobami do włosów, które w żaden sposób nie ingerują w ich ciałoBo miała taką zachciankę, bo to dziewczynki i mają być od maluskiego śliczne i ozdobione.
@pluto_nova Trafiłaś w sedno! .Ja także uważam, że małym dziewczynkom uszka przebija się,żeby nie były wzięte za chlopcow..
Jak urodziłam syna, jedna z pań położnych powiedziała, że śliczna córeczka- zaśmiałam się, podziękowałam i sprostowałam, że to synek. A Pani totalnie się zawstydziła i bardzo mnie przepraszała. Ja oczywiście, że żadna różnica dla mnie, przecież to niemowlaki, nie zawsze widac. A Pan, że mamy dziewczynek są na tym punkcie wrażliwe i że już kilka razy zdarzyło jej się pomylić i np zawolac na badania Panią K. z synkiem i była obraza majestu..
Ja także uważam, że dziecko powinno być świadome!