reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kogo lubi dziecko? (:

sajmon1010

Aktywna w BB
Witam. Czy 15 miesięczne dziecko może bardziej lubić babcię niż mamę? Dodam ,że to mama jest z nim więcej czasu, ale jak dziecko widzi babcię , to koniecznie chce być z nią. Przykro mi.

reklama
Rozwiązanie
Jesteś dla niego oczywistością i całym światem. Babcię ma czasami więc się cieszy. On nie woli babci, ale korzysta z tego, że jest. Jakby miał was obie tak samo to wtedy mogłabyś oceniać kogo bardziej woli.
Ps, kiedyś się wyprowadzi, na to też musisz być gotowa :p
Dzieci czasem sobie wybierają, np jednego z rodziców. U mnie też, jeden synek tatusiny, drugi mamusiny. I mimo iż dla starszego, gdy tata wraca z pracy przestaję istnieć, to wiem, że mnie kocha i lubi się przytulać. Próby przeciągnięcia dziecka na swoją stronę niczego nie zmienią. Mi w przeciwieństwie do poprzedniczki na początku było ciężko, ale potem się przyzwyczaiłam. To w końcu nasze dzieci, i nawet jeśli tęsknią za babcią, to wiedzą kto jest ich mamą i gdzie im najlepiej :) Dodam że u nas jak ktokolwiek przyjdzie, tzn ciocia, babcia, dziadek to są prywatyzowani całkowicie przez dzieci.

Bo widzi rzadziej, bo tęskni, bo to odmiana od mamy która ma ciągle . Spróbuj podejść do tego inaczej - jak dziecko "oblega " babcie wykorzystaj ten czas dla siebie :)

Jesteś dla niego oczywistością i całym światem. Babcię ma czasami więc się cieszy. On nie woli babci, ale korzysta z tego, że jest. Jakby miał was obie tak samo to wtedy mogłabyś oceniać kogo bardziej woli.
Ps, kiedyś się wyprowadzi, na to też musisz być gotowa :p

Rozwiązanie
Do góry