reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kochany mężuś

no to teraz ja
podlogi pomyje lazienke tez doprowadzil w koncu do porzadku kacznie z polerowaniem wszystkich chromowych dodatkow w lazience
naczyn zmywac nie musi , bo jest zmywarka , wlasnie teraz bawi sie z emilka i ja juz nakarmil ale za to zapomnial lodowke wymyc , ale tez i tak go kocham

a dzieci to jemu tez sie udaly

reklama
aneta998 pisze:
ewako pisze:
No u nas jak na razie ok. Ja dzis z małym na dworku a mąż: UMYł OKNA, SPRZąTNą KUCHNIE, NAWET POD KANAPą UMYł PODłOGę ??? ??? ???, ale tesciowa przyjeżdza przecie ;D

Ewako gdzie Ty znalazlas takiego faceta????Mój okien nie umyłby nigdy,bo jak mówi nie sa brudne
naczynia zmywa ,ale musze zostawic dokladne instrukcje :)podobnie jak Misia
a nakarmic dziecko ,albo zmienic pieluche ...na to tez nie moge liczyc niestety :mad:

Aneta szukaj w świętokrzyskim ;D. Marcin to leń, ale jak sie wezmie za robotkę, to az mi głupio, bo mi sie nie chce tak wszystko porządnie posprzątać 8) ::) :p

No ja ze swoim najgorzej nie mam.
Młodym się zajmuje, przewija, nie karmi bo nie ma czym ;), przytula, polula... na spacer wyjdzie.
Zakupy robi jak potrzeba.
Jeżeli chodzi o sprzątanie to podobnie jak u Misi - pokazać palcem co jeszcze trzeba umyć, sprzątnąć wyszorować, bo inaczej zlew umyje ale ścianę nad zlewem zostawi zachlapaną.
Obiadki gotuje bez pomocy (a własciwie gotował, bo teraz jak w domu z młodym jestem to głupio by mi troche było, gdyby musiał wracać do domu i gotowac).

Tylko czasami doprosić się ciężko i powtarzać trzeba 15 razy zanim zauważy że wogole coś do niego mowię...

A mój mężuś bardz kochany jest. Potrafi zrobić w domu prawie wszystko. Jakoś tak wychodzi że dzielimy nasze obowiązki, bo pracujemy zawodowo dość intensywnie. Co się dało to ułatwilismy w naszym życiu, a że nie zawsze wszystko jest w domu dopięte na ostatni guzik to trudno- przy naszej "bandzie" to chyba nigdy się nie uda.
Jedyni nie dopuszczam męża do pralki - no cóż dla faceta czarna skarpetka czy koszula, jest jak najbardziej biała przy wkładaniu jasnych rzeczy do pralki.

I tak się nam zycie małżeńskie toczy już od 15 lat. I im starsi jesteśmy tym bardziej zwariowani.

Ja we wtorek jak wróciłam z pracy to Bartus ubrany był w body, długie spodnie i dwie różne skarpety i zdziwiony :o :o :o ROZNE??? ;D

A ja dzisiaj smażyłam kurczaka i oliwa strzelała na wszystkie strony. Więc w kuchni było lodowisko. Ale doszłam do wniosku, że spacerek z dziećmi ważniejszy od czystej podłogi. Wracamy ze spacerku i co widzę :o :o :o podłoga umyta :laugh:

ja wczoraj z mojego mialam ubaw nie bylo nas w domku i jak przyszlismy (obiadek zrobilam dzien wczesniej musial sobie tylko odgrzac ) to robil sobie wlasnie obiadek makaron byl w druszlaku a druszlak w garnku zeby reszta wody nie kapala mi na polce w lodowce i co moj maz zrobil wzial wyjal ten druszlak z lodowki , ale pusty garnek zostawil . ja otwieram lodowke patrze a tam ten pusty garnek pytam jego po co on tam to zostawil a on na to ja myslalem , ze tam w nim cos jest
ubaw mialam niesamowity

reklama
;D ;D mój wczoraj zabrał dziecko na działke do mamy
wrócil po 4 godz.Natalka byla cala osikana,no bo pieluszki przeciez on nie przebierze
i zdziwiony ze dziecko plakalo

Do góry