reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Nathalie, no to szkoda.. Myślałam, ze chociaż jedna chętna do bliższych memu domowi spacerów się znajdzie :-[ A z ząbkami, to nie ma reguły: niektórym wychodzą wcześnie - Mikołaj Magdybial, niektórym później, ale grupowo - Dawid Dawidowej, i nie ma pomocy na to. Żele są na krótko, bo szybko zostają wylizane, ale i tak każda za nas je stosowała. Jeden kij, jaka to marka.. Zwykle dzieciaczki więcej piją, chcą się przytulać.. No, nie ma bata na to. Musi poboleć. A Tobie życzę cierpliwości, a niuni szybkich mleczaków :-*

Isska, jak tam żyjesz? Już lepi??

reklama
Nathalie, jak najbardziej mogą to bć ząbki... Mikołajowi pierwsze wyszły gdy miał 3 miesiące, na pół roczku miał ich 8...
ja też stosowałam różne żele, ale najlepiej sprawdzały się chłodne gryzaki, łyżka drewniana i inne podobne sprzęty, o które mógł sobie dziąsełka podrpać... teraz przy czwórkach niestety tylko paracetamol wchodzi w grę :mad:

Nathalie=my stosujemy Calgel ale słyszałam od mojej koleżanki, że Dentinox jest lepszy.Jak Ada mocno płakała to dawałam jej Nurofen- syrop dla dzidziusiów od 3 miesiąca .Po 10 minutkach zasypiała.Trzymajcie się !!!
Miło Was spotkać na basenie.
agnes.kolgorąco zapraszamy na kolejne spotkanie.Nie martw się, że Weronisia jest młodsza.My będziemy biegać za naszymi potworkami a Ty będziesz miała więcej czasu aby pogadać trochę.Mała na dworze zaśnie i będziesz miała spokój.
Dawidowa-Ada zrobiła nam niespodziankę z ząbkami ale martwię się bo ma krzywe jedynki a już się pojawiły dwójki.Jedynki nie będą miały miejsca aby się wyprostować.Zła jestem jak cholera -u nas nikt nie ma krzywych zębów ,Ada nie miała nigdy smoka w buzi i po wypiciu mleczka z butelki zabieram jej flachę.Coś za dużo jej się nazbierało:zez,nadwzroczność+5,odstające uszka i krzywe ząbki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A jeżeli chodzi o basen to wchodzimy z mężem do szatni rodzinnej i to wszystko.Jeden dba o dziecko a drugi się przebiera.Też się nad tym zastanawiałam za pierwszym razem.Byłam z Adą sama ale jedna mama mi pomogła.

Nathalie-strój kąpielowy dostałam od dziecka mojej koleżanki.Ona też chodzi na basen ale w Sopocie.To oczywiście nie była jedyna rzecz, którą od niej dostałam.
Basia -Twoja Amelka załapała się na zdjęcia.To super.

Ania K, super basenowe fotki.

My tez chcieliśmy sie wybrać z Emilką na basen bo wanna już jej nie wystarcza. Tak się chlapie ,że po kąpieli mąz jest prawie tak mokry jak mała. Maleństwa na zdjęciach maja raczej zadowolone minki.

Nathalie, niestety nie pomogę doświadczeniem z ząbkami bo Emilke najwyraźniej bezboleśnie je przechodzi. Ma na razie 4 ząbki i jak do tej pory udało nam sie uniknąc i maści i paracetamolu. Raz próbowałam posmarować jej dziąsełka Calgelem to dolne zęby wbiła mi tak mocno w palec, że ślad miałam przez kilka godzin.

Ale wasze dzieci sa duże na tych zdjęciach ze spotkania. Zwłaszcza chłopaki- ocena płci na podstawie ubranek. :):):):)

AniuK fotki z basenu RE WE LA CJA !!! Ależ Wam zazdroszczę, do tego mamuśki takie laski, mniaaaaaaam !!!

No i fociaki ze spotkania jakie cudne !!! Kuba i Dawid to dopiero kawalerka :) szkoda, że Mikołaja nigdzie nie widać :(
A wszystkie dziewczynki jak słodkie malinki !:)
Moja ulubienica Majcia to mała kopia Aguli hihihihi rośnie mały łobuz hehe, widać po mince zadziornej :)

A Igusia w basenie to mi z fryzury moją Julkę przypomina :):)

A u nas katarzysko ogromny, zaraz jadę z młodą do lekrza !
ikpi udało mi się zarejestrować dziś Julkę z powodzeniem dzięki internetowej rejestracji ! Kurcze już zawsze tak będę robiła. Co prawda przez internet można rejestrować tylko do dzieci chorych ale dobre i to.

no to tymczasem, zmykam borem lasem :)

Heja!
A ja mam od piątku lenia i na fotki jeszcze trochę poczekacie ;D nic mi się nie chce.
W sobotę poszalelismy na zakupach, a wczoraj bardzo leniwy dzionek był. I zanim ja się za cokolwiek zabiorę to już noc. Ale postaram się jeszcze dziś wkleić zdjęcia.

Aniu K zdjęcia z basenu super!!!! Zazdroszczę Wam, Kubus raczej by się do tego nie nadawał bo zbytnio nie lubi się nawet kąpać- brudas jeden ;D

Gratuluję nowych ząbków!!!!

rany - ale te wasze dzieciaczki SUPER sa :) ja sie nie czesto tu pojawiem ale regularnie staram sie czytac - chociaz czasami tyle naskrobiecie ze ciezko nadazyc :)

dzis moj wielki dzien i nic :) czyba doczekam do swiat :)

Dzięki wielkie za rady apropos ząbkowania. Zakupię nurofen czym prędzej. :) Dziś na szczęście całkiem dobrze spała, budziła się tylko ze 3 razy. ::)

Agula ja jak najbardziej chętna do wspólnych spacerków póki jeszcze mieszkamy w Gdańsku! ;D Jak stoisz z czasem? Ja pracuję w dni powszednie prócz piątku, i weekedny mam wolne. Teraz ten piątek już mam zajęty - pakujemy się i wyjeżdżamy na śiwęta, wracamy dopiero 22 kwietnia rano. Także po 22 bardzo chętnie wybiorę się na spacerek!

Ania K nie przejmuj się tak, to wszystko jest do skorygowania. Najważniejsze, że jest zdrowa. Ada ma odstające uszka??? Nie zauważyłam, naprawdę.

reklama
Do góry