reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Witajcie Babeczki z wieczora :tak:

Właśnie wróciłyśmy do domku. Jak zaczęło padać to myślałam że nam wózek przewróci, taka wichura:wściekła/y: a na dodatek mojemu pieskowi zachciało się na dwór. No to Wiki na ręce z nim poszłam. Nie mogę inaczej go wypuszczać bo mieszkamy w bloku. A tej gnojek mi uciekł i zatakował jeże:sorry: mam go już serdecznie dość. Czekam aż mąź wróci i bedzie go wyprowadzał bo mam już awersje do tego psa:szok: Ciągle wymusza wyjścia na dwór.A mała swoje też waży.

Anulka dużo zdrówka, ja nienawidzę kataru, od razu mi się wszystkiego odechciewa i mam nerwa na wszystko i wszystkich.

Co do jedzonka to moje dziecko lubi takie słodkie dana typu kleik i banan, albo danio i banan, uwielbia też kaszki ryżowe. No a mięskiem niestety pluje.

A ja dziś dostałam rachunek za prąd i jestem zła, ponad 300 zł i nie wiem za co. Co najbardziej ciągnie prąd. Komputer? Może pralka? Lodówka? Już sama nie wiem:dry:

Lece malucha wykąpać i może jakiś filmik obejrzę.
Miłego wieczorka :tak:

witaj Kaja:-D
komputer,komputer :tak:
kobieto,jak ja Ci zazdroszczę! żłobek!!! żłobek!!! a ja jestem 91-sza w kolejce na liście rezerwowej.... dzieci przyjmują 20 rocznie,to wg moich obliczeń,mogę sobie pomarzyć o żłobku-może na przedszkole się załapię??...

KUBUSIOWI wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek-życzenia spóźnione,ale właściwie na czasie,skoro jeszcze nie wszystkie imprezy się odbyły :-D

AbEjA fajna fryzura :tak: podoba mi się :tak:

Martka, Ty to masz cierpliwość do Michaliny-czy ja będę tyl miała dla Marianki? :confused:

i drobna zmiana terminów-będę w Urodzie tak,jak miałam być,czyli 25.10, ale w Vivie 30.10 (organizatorka przysłała maila z korektą).

a ja dziś byłam z Marianką "na kangurka" (w nosidelku z przodu) w Gdańsku Głównym-rozmawiałam o pracy.no i najprawdopodobniej od 5.XI pójdę.ale ponieważ jeszcze dokładnie nie wiem i muszę poczekać do poniedziałku,to jestem cała w stresie.

no,to może skończę na tym dziś,bo jakoś czuję się niespójna.
kolorowych snów :-)

I ja się tysz melduję;-) Czytam Was w miarę regularnie (zauważam pewną prawidłowość: im gorsza pogoda na dworze, tym więcej wpisów na forum:-p), ale jakoś nie mam siły na pisanie...W pracy ok, tylko zamiast wolnej soboty mam pracującą:wściekła/y:i to wbrew mojej woli niestety...Paulinka rośnie:-) Stawia powoli pierwsze kroki, ale jest jeszcze w tym ostrożna, siada na tyłek jak nie czuje, że ją ktoś asekuruje, cwaniara...Poza tym, wyobraźcie sobie, że nie zauważyłam nawet, kiedy jej wyszły 2 górne czwórki:blink:Chyba szykują się kolejne ząbki, bo maluch dziś często mi się budził w nocy:-(27 października znow jadę do Warszawy, ale tym razem na imprezę firmową:-D:-):tak:
A tak poza tym to:
witam Kaję :-) w naszym gronie. Ja też mam pieska i też zdarza się, że wychodzę z psem i córką na rękach...Powodzonka w oswajaniu małej ze żłobkiem:-)
Abeja fajna fryzurka, nadaje Ci charakteru:tak:
Martka niezły montaż zdjęć Kubusia Agi...też się uśmiałam:-D Michasia rzeczywiście ma dłuuuugie i zgrabne nogi:-) po mamusi:tak:Dziś też zaszłam do H&M po czapę dla małej, ale nic nie było ciekawego:-(Szukam czerwonej, bo mała ma czerwony kombinezon i rękawice...
Anulka jak wyzdrowiejesz to humorek też Ci się poprawi:tak:wiem, że tęsknisz za mężem, bądź dzielna, Ty masz przynajmniej dzieciaki przy sobie, a mąż nie dość że tęskni za Tobą to na pewno za Waszymi dziećmi...

Asiuk na sam koniec zostawiłam sobie życzonka dla Twojego Kubusia.

WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE OD FORUMOWEJ CIOTKI;-) WIELU RADOŚCI Z BYCIA DZIECKIEM:-D
A w takim basenie z piłeczkami sama bym popływała;-)
Spokojnej nocy i udanego weekendu!!!

cześć dziewczynki!!!
ale się rozpisałyście wczorajszego wieczora :-) Jak cisza to cisza a jak się pojawiacie to wszystkie na raz :-):-):-)
komarkowa gratulacje dla Paulinki z okazji pierwszych kroczków :tak:i ząbków :tak:i udanej imprezki no no Wawke podbijasz gratulacje :-D
betka gratuluję pracy!!!!a zkim zostawisz malutką jak nie przyznaja ci żłobka???

A u nas znowu pada :wściekła/y:bylismy w sklepie z Kubusiem, za chwilę zabieram się za obiadek mielone z pieczarkami dzisiaj :tak: no i sprzątanie bllleeee:no:

A to Kubuś dzisiaj :-)ciekawe do kogo podobny :-D

Witajcie babeczki po południu:-)

My już po obiadku, może wyjdziemy na jakiś spacerek bo słoneczko świeci.
Aga, Twój Kubuś to naprawdę śliczny i duży chłopczyk:tak:
Betka, własne z kim zostawisz córcie jak wrócisz do pracy? A do którego żłobka złożyłaś podanie i kiedy? Pytam się ponieważ zapisałam Wiktorie w lipcu a we wrześniu pani dzwoniła ze są miejsca. Ja chodzę do tego żłobka na zaspie. Ale bedę szczera, nie jestem do końca zadowolona. Mała chodzi teraz np na 1 godz. i cały czas płacze. Nie chce nic jeść. Mam nadzieje, że sie jednak przyzwyczai. No i niestety calutki wrzesień chorowała.:no: Wolałabym nianie ale gdzie takiej szukać??

czesc dziewczynki:)
ja tylko "wpadam jak burza" bo jak nie jestesmy w pracy to siedzimy na budowie w Leśniewie;-)
Kaja - witaj:)
Nianię wbrew pozorom bardzo łatwo znaleźć. Gorzej wybrać z mnóstwa kandydatek tą jedną która Ci będzie pasowała
Wywieś ogłoszenia (najlepiej w Twojej okolicy) z nr telefonu, wiekiem dziecka i mniej więcej ile godzin dziennie miałaby się opiekunka malutką zajmować.
Daj ogłoszenia na gratce, trojmiasto.pl i czekaj na telefony:)
jak ja szukałam pracy jako niania to właśnie tak szukałam ofert. Ale w końcu sama wystawiłam ogłoszenie;-)

aha - jak będziesz rozmawiać z kandydatkami to sprecyzuj dokładnie, czy w grę wchodzi (oprócz opieki czyli zabaw, spacerków itd) też gotowanie czy tylko odgrzewanie małej posiłków, czy wyprowadzanie psa, ile godzin, kiedy.. no i kwestia kasy.. bo wynajęcie niani to nie jest tani interes:no:
Aha - wieczór/noc jest zwykle wyceniany na dwukrotną stawkę dzienną

Chyba że nie chcesz sama ryzykować wyboru, to możesz zgłosić się do firmy która wynajmuje opiekunki :) I oni Ci przyślą odpowiednią osobę. To o tyle fajne, że te dziewczyny są zwykle po odpowiednich szkołach, może nawet kursach, mają wszystkie badania itd (firma odpowiada wtedy za pracownika którego Ci przysylają)

reklama
Do góry