reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

hejo

3 posty mi ostatnio zjadlo i nie mialam czasu nadrobic
cudna pogoda wiec sie plazujemy, karmimy osly , kozy i robimy dalsze i blizsze wycieczki...

Ivi gratuluje TYMCIA, sliczne imie:-D
Dla chorowitek Oliwki i Pati duzo zdrowia;-)

Minka - bardzo, bardzo sie martwie:-(

co tam jescze malo na bierzaco ale pozdr wszystkich

reklama
Moją ostatnią ciążę z Pat też prowadziła dr Chwastek, pomijając jej "lekką niedelikatność" to polecam ;-) Ogólnie chyba baby ginekolodzy są niedelikatne niestety.
byłam u niej dopiero raz, ale nie poczułam, aby była niedelikatna... zobaczymy
a kogo możesz mi jeszcze polecić w Gdyni?

Obie z Martą mieszkamy w sumie 3 kroki od Witawy :-D
Martusia - serniczek Twój... mmmm. Ty wiesz :rofl2: normalnie jak grzech!

o widzisz, obok Witawy to przynajmniej wiem gdzie to jest :-)

nie zachwalaj tak tego serniczka bo wsiądę w auto i zaraz przyjadę ;-)

Dominika ja tez sie martwie... Ale wierze ze wszystko ok, i okaze sie ze tatus ma jednak jakies resztki rozumu w głowie...

U mnie troche lepszy humorek, Rafał zjadł całą miche mojej pomidorówki, a Patryk bedzie jutro wieczorem i cały przyszły tydzien ma wolny :-D Hura :-)

Anja - w zoo byłyście z Nadinką czy jeszcze gdzieś tam w okolicy macie podobne atrakcje?

Karolina - hmmm mam niewielkie doświadczenia z ginekologami haha. Znam jeszcze tylko dra Szczypka który prowadził moją ciążę z synem, teraz pracuje w Redłowie w szpitalu. Pewnie już pisałaś.... gdzie zamierzasz rodzić?

Ale mnie dziś nosi kawałek Seana Kingstone`a "Fire" :-D Normalnie super przypływ energii i aż chce się tańczyć. Wyszorowałam lodówę bo jedzonko to już uciekało z niej :rofl2:, zrobiłam bloczek kakaowy no i Obiad przez duże O, mniam mniam mielone z czosnkiem (fundnęłam se wyciskarkę a co haha), paprykami, pieczarkami zapieczone w papryczkach białych i mielone w kulkach z kapustą pekińską drobno poszatkowaną, takie a`la gołąbki. Jestem rozepchana do granic... ale na blok znajdę miejsce hihi. Teraz idę wstawić niebieskie ciuszki a zdjąć z linek czerwone no a potem wraca mężaty z siłowni, mój pakersik hihi :-p

Karolina - hmmm mam niewielkie doświadczenia z ginekologami haha.
hehe :-) nieźle to zabrzmiało :-D

Znam jeszcze tylko dra Szczypka który prowadził moją ciążę z synem, teraz pracuje w Redłowie w szpitalu. Pewnie już pisałaś.... gdzie zamierzasz rodzić?
właśnie nie wiem jeszcze gdzie będę rodzić...a Ty gdzie rodziłaś? w Redłowie?
miałam Cię zapytać, czy możesz cosik polecić - ubiegłaś mnie tym pytaniem :-)

Ale mnie dziś nosi kawałek Seana Kingstone`a "Fire" :-D Normalnie super przypływ energii i aż chce się tańczyć.
nooo :-) bardzo pozytywny kawałek

caroline.g ja polecam szpital na Klinicznej, no i dr Wydre, większość z nas też go zna :tak:
dziewczyny ja też się martwie... co ja mówię wychodze z siebie!!! 20 września o 16.15 odbieram Wiktorka z lotniska i nigdy więcej. jeszcze parę dni...

Anja - w zoo byłyście z Nadinką czy jeszcze gdzieś tam w okolicy macie podobne atrakcje?

we wrzeszczu to kozy i osly poulicach chodza, norma:sorry:hihi

troche nielegalnie karmilysmy bo zza kratek, a male zoo juz teraz tylko sob- niedz otwarte duska wykombinowala, bo kradla sianko oslowi i karmila nim kozy:rofl2:

caroline - ja polecam zaspe:tak:no i dr W, ktoryw moim przypadku raczej mi wskazal Zaspe a odradzil Kliniczna, moze po prostu chcial miec swiety spokoj:laugh2:
ale najlepiej poczytaj w necie opinie i poodwiedzaj szpitale

Minka byle byle by tylko wyladowalcaly zdrowy i jzu nigdy wiecej co:confused2::wściekła/y:
zagrywki dzickiem, JEMU nie chodzi by pokazac swiat synkowi,ale zrobic ci na zlosc:hmm::hmm::no2:

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą

Karolina, dwa razy rodziłam w Redłowie, ze sporą różnicą czasu. W sumie oba pobyty wspominam mile, bywały pewne gorsze sytuacje no ale to raczej norma w każdym szpitalu, zależy na kogo trafisz. Jeden minus dla mnie to nacinanie, mam wrażenie że robią tam to jakby profilaktycznie, bo tylko jedna laska na dwa pokoje 4 osobowe nie była ciachnięta. Ale może wymagały tego sytuacje, nie wiem lekarzem nie jestem więc nigdy się nie dowiem. Personel z małymi wyjątkami sympatyczny, pomocny baaardzo, sale i łóżka też się poprawiły od pierwszego porodu ;-) Gdybym miała trzeci raz rodzić (tfu na psa urok albo na młodsze kobitki :-D) to też bym tam rodziła.

Ale czego się Minka boisz w związku z pobytem Wiktora tam?

Bry wieczór Lasencje ;-)
wielkie dzięki za wszystkie informacje i polecenia.

caroline.g ja polecam szpital na Klinicznej, no i dr Wydre, większość z nas też go zna :tak:
szpital na Klinicznej to w Gdańsku, tak?

caroline - ja polecam zaspe:tak:no i dr W, ktoryw moim przypadku raczej mi wskazal Zaspe a odradzil Kliniczna, moze po prostu chcial miec swiety spokoj:laugh2:
ale najlepiej poczytaj w necie opinie i poodwiedzaj szpitale
pewnie tak zrobię... chociaż nie wiem, czy nie zdecyduję się jednak na Redłowo - ze względu na małą odległość od domku. Termin mam na koniec stycznia, a nie wiadomo jakie będą wtedy warunki pogodowe itp.

Karolina, dwa razy rodziłam w Redłowie, ze sporą różnicą czasu. W sumie oba pobyty wspominam mile, bywały pewne gorsze sytuacje no ale to raczej norma w każdym szpitalu, zależy na kogo trafisz. Jeden minus dla mnie to nacinanie, mam wrażenie że robią tam to jakby profilaktycznie, bo tylko jedna laska na dwa pokoje 4 osobowe nie była ciachnięta. Ale może wymagały tego sytuacje, nie wiem lekarzem nie jestem więc nigdy się nie dowiem. Personel z małymi wyjątkami sympatyczny, pomocny baaardzo, sale i łóżka też się poprawiły od pierwszego porodu ;-) Gdybym miała trzeci raz rodzić (tfu na psa urok albo na młodsze kobitki :-D) to też bym tam rodziła.
Dzięki za info. Tak, jak napisałam powyżej - pewnie będzie tak, że wybiorę Redłowo.
No właśnie. Najbardziej zależy mi na tym, aby personel był miły i pomocny, no i oczywiście, aby mnie nie porżnęli jak świnkę, bo wiem, że takie rany bardzo brzydko i długo się później goją.

reklama
minka będzie dobrze...Tylko czas pewnie jakoś się dłuży...

Ja rodziłam na Zaspie 5 stycznia w śnieżycę i polecam poród na Zaspie.Do dnia dzisiejszego pamiętam jak Iza i Dziuba pisały mi smski a mój dzielny mąż im odpisywał to co mu mówiłam...A widok z porodówki pamiętam tak jakbym tam była 5 minut temu.Z porodu jestem bardzo zadowolona.Krocze miałam nacięte prawostronnie,ale nic nie czułam...Do Redłowa nie mam przekonania.W szkole rodzenia były takie spotkania z parami,które rodziły w różnych szpitalach i zarówno przed jak i po porodzie opisy porodów -chodzi mi o personel możliwość korzystania z prysznica toalety piłek drabinek itp.nie odpowiadały mi.To oczywiście moje zdanie,ale ja jestem bardzo wymagającym pacjentem,bo niektóre pary były bardzo zadowolone chociaż patologia ciązy to podobno porażka.Chyba nawet ana leżała tam na patologi o ile czegoś nie pomyliłam...

Do góry