reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Marciaag no co ty nie chca Wam ochrzcic Oliwki:szok:...no coment
my tez jeszcze nie mamy kościelnego, a Czarka ochrzciłam jak miał dwa miesiace:tak:.
ja ostatnio ciagle slysze okiedy kiedy ten ślub , bo szwagier się hajta i to główny temat , juz wiem co będzie u nich na weselu jak rodzinka na nas naskoczy....

Ostatnia edycja:
reklama
witamy sie i my:-D na weekend byliśmy u mojej baci we Wąbrzeźnie... w szpitalu jest... ma 86lat:szok:ja nie chce dożyć takiego wieku... i ta niedołężność:-(
a z pozytywnych prowadzimy negocjacje ze sprzedawcą tej działeczki...Działka - Soblówka - 1 200m2 - 48 000 PLN brutto - otoDom.pl
och ten widok... nas powala...
a temat chrztu to my niedawno przechodziliśmy:baffled::crazy: dobrze że to już za nami...:blink:

witajcie!

pogoda wyśmienita, w sam raz na spacer:wściekła/y:

no ale może jest nadzieja, ze w kwietniu będzie ładnie, więc jeszcze troszkę trzeba sięprzemęczyć:tak:
kurczę... tak mi się chce lata i słoneczka:rofl2:

marciag: my po ślubie mieliśmy poczęstunek, który trwał 4h a my po 3 się zmyliśmy, mieliśmy 100osób zaproszonych i dlatego nie zrobiliśmy wesela, bo dla nas to była strata kasy, a tak wszyscy trzeźwi sobie pogadali i nie było poruty;-)co do spowiedzi to skończe na w.z.

no mi wczoraj Antoś nie spał od 14.30 do 20:szok:chłop sięzbuntował a ja musiałam jego karprysy znosić:baffled:

wpadnę później. buziaki

ana bez ślubu nie ma chrztu a ładniej mówiąc nie mając ślubu kościelnego pozbawiamy dziecko łask uświęcających

minka widok śliczny,a chcecie się tam zbudować dom?

Pewnie tak jest Marciaag , nie przęczę, zresztą wedle wiary katolickiej troche to nie pokolei i nie można dopasowywac do swoich wygód wyznaczników naszej wiary, no , ale moja sytuacja życiowa jest taka nie inna i kiedyś jak już moj bedzie tutaj to weźmiemy ślub:sorry2:kościelny bo mamy tylko kontrakcik:)))

Maarciag - a kto ci tak wciska, że nie ma chrztu bez ślubu???:angry: Katolikami praktykującymi muszą być TYLKO :tak: chrzestni, a rodzice niekoniecznie, kwity tylko chrzestni przynoszą. Generalnie polecam zakonników do chrzczenia dzieci, którzy nie mają z takimi rzeczami problemu... My Piotrka chrzciliśmy u karmelitów, bo u nas w parafii byli jacyś problemowi i tamci w ogóle byli w klimacie "ok, to musicie załatwić w biurze dokumenty... ale spoko, jak się nie uda to i tak ochrzcimy, jak co to się potem załatwi... " :-)
My w maju będziemy chrzcić (nasi chrzestni rozjechani po Europie i żeby zgrać termin to był mega problem).

Minka, super miejsce :-)

Iza - wielkie gratki dla Patysi :-)

kasia nam to ksiądz powiedział z naszej parafii-wiem że w niektórych parafiach nie chcą przyjąć dzieci do komunii jeżeli rodzice do kościoła nie chodzą i sama to na własne uszy w nie jednej parafii na kazaniach słyszałam.Nie komentuje,bo to temat rzeka.
Ślub kościelny i tak planowaliśmy więc tylko go przyspieszymy ze względu na chrzciny.U nas są franciszkanie to tam zapytam o ślub i chrzest.

Dzisiaj chyba spróbuje zjeść do obiadu szpinak.Mam nadzieję,że małej nie zaszkodzę.W Gdyni słoneczko wyszło.Szkoda,że tak wieje bo bym poszła na spacerek z Oliwią

Ostatnia edycja:
reklama
marcia z tego co ja sie orientuje nie ma problemu jak rodzice chca brac ślub i jednocześnie chrzcić dziecko :tak:
u nas dziś zebranie rodziców w szkole u Wiktorka :rofl2:
no i jeszcze jedna niemiała niespodzianka zmarł ksiądz, który przygotowywał Wiktora do Komunii...

Do góry