reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

A u nas była pizza ;-):-) I słoneczko piknie przyświeca, będzie super pogoda na spacerek!!!

Wczoraj wieczorem karmiłam Pati i młoda coś tam ssała ale szczerze nie widziałam żeby cokolwiek leciało, albo żeby połykała. Postanowiłam więc skończyć karmienie.... hehe a rano zapomniałam o tym i dałam drugą pierś, coś tam chyba było bo Pat połykała, słyszałam, i chyba wiedziała o moim niecnym planie bo nie chciała puścić i płakała jak zabierałam pierś hihi. Ech coś słabo konsekwentna jestem :sorry2:.

Minka - opowiadaj co tam ciekawego robiłyście w Wawie, co widziałyście, co się Julci najbardziej spodobało?

Marta - aleś mi zrobiła smaka na zakupowe szaleństwo :-D wiosna idzie to trzeba by sobie jakiś ciuszek sprawić na jej przywitanie :tak:

To co dziewuszki, która jeszcze reflektuje na spacerek z nami? Szczegóły na organizacyjnym.

reklama
No mam nadzieje , że nas nie zwieje na tym spacerku bo u mnie wiatrzysko okropne:tak:.
oj dziewczyny wy tylko kusicie , mi też chodzą szaleństwa zakupowe po głowie...a wydatki inne:crazy:.
do zobaczyska:happy:

Witamy w słoneczny dzionek :-)

iza ana miłego spacerku :-) Dzisiaj chyba mniej wieje niż wczoraj.Ja idąc z hali na plac kaszubski do mojej ulubionej apteki o mało nie zaliczyłam gleby z wózkiem,bo tak zawiało,że wózek na bok mi poleciał,ale jakoś udało mi się go przytrzymać.
Co do zakupów to ja akurat tak trafiłam,że robili przecenę w Orsay-u to szybko przymierzyłam kilka rzeczy to co dobre dałam do odłożenia,a Grzesiek wczoraj odebrał :-).Jeszcze w C&A są bardzo fajne bluzki bawełniane milusie w dotyku i kosztują 25zł

iza Pati wie że cycuś mamusi najlepszy :-) W szkole rodzenia pani logopeda z poradi mówiła,że dla wymowy dziecka i w ogóle jego szczęki karmienie powinno trwać rok.Tak w ogóle to się z Oliwią muszę wybrać do tej poradni i sprawdzić czy wszystko jest ok-rodzice przychodzą nawet z miesięcznymi dziećmi :-) A poza tym wszystko jest na NFZ :-)

My dzisiaj mieliśmy pobudkę o 6.20 mała zjadła pomachała nogami i poszła spać ok 7,a o 8 znowu pobudka :baffled: Teraz siedzi w bujaku i bije żyrafę,bo jeszcze nie potrafi jej chwycić :happy:

Powoli zbieram się do ubierania i śniadanka,bo jedziemy dzisiaj do kina na LEKTOR-a :-)

Miłego dnia

Miłego seansu Marto :-) A gdzie jest sklep C&A w Gdyni?
Co do cycania to jeszcze pół miesiąca i dobijemy roku :tak: takie miałam założenie i udało się. Pewnie jakby młoda chciała pić z butli to szybciej by się skończyło, ale że ona tylko cyc i cyc, czasem kubeczek jak ma humor to tak długo trwa.

W Gdyni nie ma ja kupowałam w Rumi jakbyś chciała kiedyś jechać to wybiorę się z Tobą zapakujemy się do samochodu i w drogę :-)

Cześć dziewczynki!
Ja powoli dochodzę do normy czasowej...
Ostatnio dzieci mi urządzały rozróby w nocy (choroby, a potem się chyba przyzwyczaiły) musiałam poustawiać do pionu. Już ok, Pepe się jeszcze trochę budzi i chce do taty (hm. czemu nie do mamy? ;-) ) ale nie przyłazi do nas do łózka, Maciek śpi bez jedzenia 12 godzin, także już nawet rano wiem jak się nazywam :-D

Maćkowi wprowadzam papko-marchewki ohydziaki - strasznie nie kuma że trzeba buzię otwierać, a to już dwa tygodnie... Piotrek po dwóch dniach już otwierał, a ten nic - trzeba wkładać na język i zasysa jak mleko :sorry: Ale wciąga po słoiku więc chyba smakuje :-D No i turla mi się już na maksa po całym pokoju chłopak, więc przewijak odszedł do lamusa. :-)

U was też takie huragany? Wczoraj oprócz deszczu jak jechałam obsypały mnie gałązki :sorry:

Marta - jak tam po kinie? Oliwcia była tak samo grzeczna jak ostatnio?
Chętnie się kiedyś z Tobą wybiorę na małe zakupki :tak:.

Kasia - właśnie wróciłyśmy ze spaceru z Aną (dzięki jeszcze raz za miłą kompaniję :-D) i omal nam nad morzem głów nie pourywało. Ani to chyba ręce z zimna odpadły ;-) zresztą mi i Patencji też.
A Tobie gratuluję wzięcia w karby swoich potworków małych :happy:.

Kupiłam sobie rajstopki w kwiatowe wzorki - zaszalałam :-p.

Ja też dziękuje za towarzystwo:-), mam nadzieje , że cie nie zagadałam :zawstydzona/y:.
no , ale co ja tu czytam , juz jakieś małe szaleństwo zakupowe:-D....ja tez cos sobie kupiłam w drodze powrotnej...kolczyki:rolleyes: w kolorze turkusu:sorry2:i tak wiosennie żonkile:tak:.
no widze nowy przytulankowy avatorek, śliczny:yes:

kasia jak ja bym chciała zeby Oliwia już się tak turlała.Na razie uczy się korzystać z maty edukacyjnej-rainforest FP Maciuś ma chyba taką samą :-)

iza jak będziesz chciała jechać do daj tylko znać :-)

ana iza dobrze,że wróciłyście całe i dotlenione

My już wróciłyśmy przeszczęśliwe :-):-):-)
Oliwa na samym początku rozmawiała sobie po swojemu z kolegą-raz on coś tam mówił a raz Oliwia :-).Później młoda postanowiła trochę pooglądać film i nawet się wkurzyła bo dziewczyna przed nami wstała w dzieckiem i jej zasłaniała dopiero jak ją przestawiłam przestała marudzić :-) no a w połowie filmu usnęła i obudziła się jakieś 5 minut przed końcem.Zjadła przewinęłam ją i do samochodu :-)

Muszę powiedzieć,że tym razem wszystko było lepiej zorganizowane,bo pod ekranem położyli grube maty-ochraniacze na materace z ikei i mnóstwo zabawek pluszowych i takich do bujania normanie plac zabaw był.Dzieci się ze sobą bawiły rozmawiały itp.Oliwi też się podobało bo się do dzieci śmiała i teraz siedzi w bujaczku i mnie zaczepia a jak do niej mówię w jej języku to się śmieje :-)

Jakby któraś miała ochotę wybrać się za tydzień to zapraszam :-) Tylko nie wiem jaki film będą grać ;-)

Dzisiaj strajkuje i obiadu nie zrobiłam :-p
Grzesiek zje coś niezdrowego jak wróci.
Za to na kolację zrobię coś fajnego tylko jeszcze nie wiem co...

A jak Wam minął dzionek

reklama
super że sobie pospacerowałyscie :tak: my ćwiczymy do jutrzejszego konkursu "Kangurek" dla niewtajemniczonych konkurs matematyczny który odbywa sie we wszystych szkołach :tak:

Do góry